Turán nyerte a Szilveszter Ralit

Reggel kicsit hideg, délelőttre viszont kellemes napsütés fogadta a Szilveszter Rali részvevőit és a közönséget egyaránt.

A nevezési lista meglehetősen parádésra sikerült, hiszen a Turán–Zsiros páros révén még WRC is volt a versenyen, a cseh Orsák–Vajík duó pedig nem kisebb meglepetéssel, mint egy Skoda Fabia S2000-essel állt rajthoz.

A két páros meglehetősen élesen versenyzett egymással, de Turán Firic közben azt sem felejtette el, hogy a verseny végül is a szórakozásról szól, és elég bevállalósan közlekedett. Nem utolsó sorban pedig a harmadik WRC búcsúztató versenyükön, a Komló és a Mikulás Rali után végre itt célba értek.

A várakozásoknak megfelelően az igen gyorsan és Turánnál talán kevésbé látványosabban nyomuló Orsák lett a második. A harmadik helyért a Balogh–Németh és a Kazár–Dallos duó vívtak egymással. Balogh egyszer elgumizta magát, Kazár akkor meg tudta verni, a többi gyorson azonban Balogh volt a gyorsabb, és szerezte meg a harmadik helyet az N-es Mitsubishivel. Kazár egy kisebb karácsonyi balesetből származó sérüléssel – összefércelt kézzel – versenyzett és lett negyedik.

A legjobb nem rali 1-es páros a Bosch–Kiss duó lett. Bosch Peti az egyik legjobb kezű Mitsubishi építő, aki már egy ideje vár arra, hogy valaki felfedezze, mert a volán mögött is tudna problémát okozni az élmezőnynek. Akár a rali 1-ben is.

A kétkerekesek versenyét a Fenyvesi–Sztrakon páros nyerte, a jövőre H csoportba száműzött VW Golf kit carral.

A verseny jó hangulatáról gondoskodott a rengeteg Zsiguli, akik közül akadt olyan is, aki egy kanyaron belül háromszor esett be, hol a bal, hol pedig a jobb oldalra. De hát ez a verseny erről szólt.

A show része volt a Béres család bemutatója. Ifjabbik Béres Jozef ezúttal Varga „Cigi” BMW M3-asával mutatta meg, hogyan is kell közlekedni egy ilyen autóval, míg az idősebb Jozef egy kisebb tanknak is beillő Audi Quattróval gázolt át mindenen.

A Szilveszter Rali végeredménye:

1. Turán–Zsiros, Subaru Impreza WRC 29:01,34; 2. Orsák–Vajík (CZ) Skoda Fabia S2000, +7,4; 3. Balogh–Németh, Mitsubishi Lancer Evo IX, +22,97; 4. Kazár–Dallos, Mitsubishi Lancer Evo IX, +41,40; 5. Bosch–Kiss, Mitsubishi Lancer Evo VI, +53,17; 6. Matics–Viczena, Mitsubishi Lancer Evo IX, +55,98; 7. ifj. Cseh–Németh, Mitsubishi Lancer Evo VI, +1:01,56; 8. Bujdos–Balázs, Subaru Impreza, +1:08,67; 9. Hodula–Várhidi, Mitsubishi Lancer Evo IX, +1:17,42; 10. Kocsomba–Martinák, Mitsubishi Lancer Evo IX, +1:29,46

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.