Green Motorsport

Újra két Ladával támad a Green Motorsport

Két autóval indul a Zemplén Rally historic értékelésében a Green Motorsport. Plesz Márk és Dombai Szabolcs az ózdi kalandok után újjászületett Lada 2105-össel az E2-es kategória bajnoki címéért száll harcba. Szabó Krisztián és Szabó Kitti pedig egy megerősödött 2107-essel tér vissza. 

Nagy volt a sürgés-forgás a Green Motorsport műhelyében. Plesz Márk és Dombai Szabolcs Lada 2105-öse meglehetősen viseletesen tért haza az Ózd Rallyról, miután egy árokjárás során alaposan átalakul a hátulja. Zsírpapa csomagtartófedelét és hátsó szélvédőjét visszaadták, ebből új került a Ladára, mint ahogyan a jobb hátsó sárvédőből és a benzintankból is. Mivel a karosszéria munka egy kicsit elhúzódott, a sofőr, Plesz Márk maga fényezte le az új elemeket. 

A Lada 2105-ös így tökéletes állapotban várja a szezonzáró futamot. Szükség is lesz rá, hiszen Plesz Márk Tóth-Gili Tamással van szoros versenyben a historic E2 bajnoki címéért. 

Plesz Márk
Fotó: Bittó Zsolt // Green Motorsport, Plesz Márk

Inkább látványos, mint nagy volt a sérülés, de így is akadt vele munkánk – mondta Plesz Márk. – A lakatolás elhúzódott ezért nem tudtuk elvinni fényezőműhelybe, én csiszoltam napokig és fújtam le. A lényeg, hogy készen állunk a bajnoki döntőre. 

Tóth-Giliék egy kicsit előnyben vannak. Ahhoz, hogy bajnokok legyünk, nem elegendő, hogy megverjük őket, még közöttünk is kell lennie versenyzőnek. Emiatt nem is nagyon számolgatunk. Szeretnénk célba érni és ha lehet megnyerni a kategóriát. 

Nekem ez az első teljes évem historicban, tavaly mentem két tesztversenyt, előtte pedig amatőr bajnokságban indultam. Ha valaki az év elején azt mondja, hogy versenyben leszek a bajnoki címért, akkor biztos kinevettem volna. Minden megteszünk, hogy nyerjünk, de ha másodikok leszünk év végén, akkor sem dől össze a világ. 

Green Motorsport
Fotó: Bittó Zsolt // Green Motorsport / Szabó Krisztián

Örülök neki, hogy újra indul Szabó Krisztián és Szabó Kitti a 2107-essel. Krisztián nekem a mentorom és példaképem. Érdemes lesz rá figyelni, mert új, erősebb motort kapott az autó és a futóművön is fejlesztettünk. Általában inkább a közönségnek szeret autózni, de azt mondta, most az eredményre megy. 

A két zöld Zsiguli mellett egy sárga is készült a műhelyünkben. Balunak is segítettünk, a napokban került bele a motor az autójába, ő is nagyon készül, szerintem erősebb lesz az E2-es kategória mint valaha. 

Fotó: Green Motorsport

Zsírpapa ugyan most nem indul, de megígérte, hogy lejön a versenyre és szurkol nekünk is és Tóth-Giliéknek is, ami nagy megtiszteltetés, már csak ezért is össze kell kapnunk magunkat.“

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Kanyik Motorsport, Zsírpapa ezúttal nem karosszériaelemmel, csak szurkolással, valamint minden rally szurkoló.

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém