Ütközés és dobogó

Egy ütközés ellenére is pályafutása legerősebb hétvégéjét teljesítette Losonczy Levente az Eset V4 Clio Kupa szezonnyitóján a Hungaroringen. 

Az MHH Kart Team versenyzője az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, az első futam rajtja után megforgott, nekiütköztek, és alaposan összetört a Renault-ja. A csapat egész éjszaka dolgozott, hogy Levi a tartalék autóval rajthoz tudjon állni, de megérte az erőfeszítés, hiszen a második futamban, pályafutása legjobb teljesítményét nyújtva, második lett. 

„Tegnap délután, amikor ültem az összetört autóban, nem gondoltam volna, hogy pályafutásom legerősebb Clio kupás hétvégéje lesz belőle – mosolygott Losonczy Levente. 

A múlt héten nagyon rövid lett a tesztünk, ezért egész héten belsőkamerás felvételeket néztem és a telemetriai adatokat elemeztem. Ez sokat segített, mert már az első edzéseken is 1–1,5 másodperccel gyorsabb voltam, mint egy hete a teszten. 

Az időmérőn nem láttam a köridőmet, a rádió is elment, ráadásul a kör elején feltartottak, de a végére sikerült jól összerakni, így harmadik lettem. Egyébként az egyik legjobb időmérőm volt a Clio Kupában. 

Az első futam rajtjánál előztem egyet, másodiknak fordultam, de elkövettem egy hibát. Az 5-6 fokos aszfalton a hátsó gumik nem tudtak még felmelegedni és mivel védekeznem is kellett, rámentem a kerékvetőre, amin semmi tapadásom nem volt, ezért megforogtam. Csak saját magamat hibáztathatom érte. Nem tudtam kettesből visszakapcsolni, így ott maradtam állva. 

Elég ijesztő volt, amikor a húsz fős mezőny jött velem szembe, de a Cliók mind ki tudtak kerülni. Egy kisebb kategóriás ellenfelem azonban nem, és szinte frontálisan nekem ütközött. Érdekes, hogy az ütközés már nem volt annyira ijesztő, mint amikor a mezőny jött velem szembe. A Clio eleje sajnos eléggé összetört, nem is tudtam folytatni a versenyt, sőt a másnapi második futamra sem tudtuk megjavítani. 

Szerencsére azonban a tartalék autót el tudta hozni a Zsille Motorsport, amibe át kellett rakni az ülésemet és fel kellett készíteni a versenyre. Egész éjszaka dolgozott rajta a csapat, amiért elmondani nem tudom, hogy milyen hálás vagyok nekik. 

Szombaton a második helyről rajtolhattam. Ennek az autónak a kuplungja máshol fog, mint az eredeti versenyautómé, ami egy kicsit megzavart a rajtnál, és a negyedik helyre estem vissza. A második kanyarban sikerült előznöm, így feljöttem a harmadik helyre. Tempóból utolértem a második helyezettet is, akit a verseny felénél az 1-es kanyarban megelőztem. Az elsőn sikerült körönként 0,3-et hozni, de akkorra már nagyon elhúzott a mezőnytől, nem tudtam utolérni, így második lettem. 

Két éve már sikerült versenyt nyernem a Clio Kupában, de ezt a második helyezést sokkal többre értékelem, most sokkal jobb volt a tempóm. Nagyon sokat léptünk előre tavalyhoz képest is. Sajnálom az első versenyt, hogy nem voltam türelmesebb, de így is nagyon bizakodó vagyok. Alig várom a következő versenyt.  

Losonczy Levente, MHH Kart Team 
Eset V4 Clio Kupa, Hungaroring 2021. április 16–17. eredmények:

Időmérő: 3.
1. futam: kiesett
2. futam: 2.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax