Ütközés és dobogó

Egy ütközés ellenére is pályafutása legerősebb hétvégéjét teljesítette Losonczy Levente az Eset V4 Clio Kupa szezonnyitóján a Hungaroringen. 

Az MHH Kart Team versenyzője az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, az első futam rajtja után megforgott, nekiütköztek, és alaposan összetört a Renault-ja. A csapat egész éjszaka dolgozott, hogy Levi a tartalék autóval rajthoz tudjon állni, de megérte az erőfeszítés, hiszen a második futamban, pályafutása legjobb teljesítményét nyújtva, második lett. 

„Tegnap délután, amikor ültem az összetört autóban, nem gondoltam volna, hogy pályafutásom legerősebb Clio kupás hétvégéje lesz belőle – mosolygott Losonczy Levente. 

A múlt héten nagyon rövid lett a tesztünk, ezért egész héten belsőkamerás felvételeket néztem és a telemetriai adatokat elemeztem. Ez sokat segített, mert már az első edzéseken is 1–1,5 másodperccel gyorsabb voltam, mint egy hete a teszten. 

Az időmérőn nem láttam a köridőmet, a rádió is elment, ráadásul a kör elején feltartottak, de a végére sikerült jól összerakni, így harmadik lettem. Egyébként az egyik legjobb időmérőm volt a Clio Kupában. 

Az első futam rajtjánál előztem egyet, másodiknak fordultam, de elkövettem egy hibát. Az 5-6 fokos aszfalton a hátsó gumik nem tudtak még felmelegedni és mivel védekeznem is kellett, rámentem a kerékvetőre, amin semmi tapadásom nem volt, ezért megforogtam. Csak saját magamat hibáztathatom érte. Nem tudtam kettesből visszakapcsolni, így ott maradtam állva. 

Elég ijesztő volt, amikor a húsz fős mezőny jött velem szembe, de a Cliók mind ki tudtak kerülni. Egy kisebb kategóriás ellenfelem azonban nem, és szinte frontálisan nekem ütközött. Érdekes, hogy az ütközés már nem volt annyira ijesztő, mint amikor a mezőny jött velem szembe. A Clio eleje sajnos eléggé összetört, nem is tudtam folytatni a versenyt, sőt a másnapi második futamra sem tudtuk megjavítani. 

Szerencsére azonban a tartalék autót el tudta hozni a Zsille Motorsport, amibe át kellett rakni az ülésemet és fel kellett készíteni a versenyre. Egész éjszaka dolgozott rajta a csapat, amiért elmondani nem tudom, hogy milyen hálás vagyok nekik. 

Szombaton a második helyről rajtolhattam. Ennek az autónak a kuplungja máshol fog, mint az eredeti versenyautómé, ami egy kicsit megzavart a rajtnál, és a negyedik helyre estem vissza. A második kanyarban sikerült előznöm, így feljöttem a harmadik helyre. Tempóból utolértem a második helyezettet is, akit a verseny felénél az 1-es kanyarban megelőztem. Az elsőn sikerült körönként 0,3-et hozni, de akkorra már nagyon elhúzott a mezőnytől, nem tudtam utolérni, így második lettem. 

Két éve már sikerült versenyt nyernem a Clio Kupában, de ezt a második helyezést sokkal többre értékelem, most sokkal jobb volt a tempóm. Nagyon sokat léptünk előre tavalyhoz képest is. Sajnálom az első versenyt, hogy nem voltam türelmesebb, de így is nagyon bizakodó vagyok. Alig várom a következő versenyt.  

Losonczy Levente, MHH Kart Team 
Eset V4 Clio Kupa, Hungaroring 2021. április 16–17. eredmények:

Időmérő: 3.
1. futam: kiesett
2. futam: 2.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program