Vakcina és küzdelem

Dobogós reményekkel vágott neki Losonczy Levente a Central European Rotax Max Challenge első fordulójának a csehországi Trinecben, de a szerdán megkapott második védőoltás alaposan próbára tette. Az MHH Kart Team versenyzője azonban nem adta fel, hősiesen küzdött, és SeniorMaxban megszerzett nyolcadik helye és 41 bajnoki pontja most felért egy győzelemmel. 

„Szerdán kaptam meg a második védőoltást – mesélte Levi. – Az első után nem volt semmi bajom, de most reggelre belázasodtam, és egész hétvégén nagyon gyorsan elfáradtam. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.

Pénteken a hivatalos edzésen ahogy elkezdtem gyorsulni, két–három kör után éreztem, hogy elfogy a levegőm és az energiám. Szombaton esett az eső, ami segített, hiszen ilyenkor kevesebb erőhatás ér.

Vasárnap reggel megint kezdődött elölről a fáradság. Az időmérőm nem is sikerült valami fényesen, csak 11. lettem. Az elődöntőben a rajtnál jó döntéseket hoztam, sikerült pár pozíciót nyernem, és feljöttem a hatodik helyre. A döntőre és a szuperdöntőre azonban nagyon elfogyott az erőm, 10. és 12. lettem. Az utolsó futamon már csak arra tudtam koncentrálni, hogy megtartsam a pozíciómat, és csak azért is meg akartam mutatni, hogy be tudom fejezni a versenyt. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.

A bónusz kupán elért eredmények alapján szerettem volna Trinecben a dobogós helyekért küzdeni, de meg kell hogy mondjam, ezért a nyolcadik helyért most sokkal jobban meg kellett dolgoznom, mint normális körülmények között egy dobogóért. De hát ilyen az élet, ilyen a sport. 

Megpróbálom ebből a hétvégéből is a legtöbb pozitívumot meríteni. Végülis van a CEE-ben 41 pontom, amit a következő versenyeken gyarapíthatok. Most még éhesebb vagyok egy dobogós helyezésre. Június végén Kecskeméten folytatódik a CEE, amelyik pályát nagyon jól ismerem. Előtte lesz Poznanban Clio Kupa futamom, remélem pár nap pihenés után visszanyerem az erőmet, és mind a két versenyen megmutathatom a tudásomat. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.

Köszönöm mindenkinek, aki ezen a nehéz hétvégén mellettem állt! Hamarosan találkozunk.“

Eredmények: Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax
Central European Rotax Max Challenge (CEE) 1. futam, Trinec, Csehország, 2021. május 21–23.

Összesített eredmény: 8.
Szuperdöntő: 12.
Döntő: 10.
Elődöntő: 6.
Időmérő: 11.
Résztvevők: 17

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., medVie GmbH, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.
Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program