Vakcina és küzdelem

Dobogós reményekkel vágott neki Losonczy Levente a Central European Rotax Max Challenge első fordulójának a csehországi Trinecben, de a szerdán megkapott második védőoltás alaposan próbára tette. Az MHH Kart Team versenyzője azonban nem adta fel, hősiesen küzdött, és SeniorMaxban megszerzett nyolcadik helye és 41 bajnoki pontja most felért egy győzelemmel. 

„Szerdán kaptam meg a második védőoltást – mesélte Levi. – Az első után nem volt semmi bajom, de most reggelre belázasodtam, és egész hétvégén nagyon gyorsan elfáradtam. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.

Pénteken a hivatalos edzésen ahogy elkezdtem gyorsulni, két–három kör után éreztem, hogy elfogy a levegőm és az energiám. Szombaton esett az eső, ami segített, hiszen ilyenkor kevesebb erőhatás ér.

Vasárnap reggel megint kezdődött elölről a fáradság. Az időmérőm nem is sikerült valami fényesen, csak 11. lettem. Az elődöntőben a rajtnál jó döntéseket hoztam, sikerült pár pozíciót nyernem, és feljöttem a hatodik helyre. A döntőre és a szuperdöntőre azonban nagyon elfogyott az erőm, 10. és 12. lettem. Az utolsó futamon már csak arra tudtam koncentrálni, hogy megtartsam a pozíciómat, és csak azért is meg akartam mutatni, hogy be tudom fejezni a versenyt. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.

A bónusz kupán elért eredmények alapján szerettem volna Trinecben a dobogós helyekért küzdeni, de meg kell hogy mondjam, ezért a nyolcadik helyért most sokkal jobban meg kellett dolgoznom, mint normális körülmények között egy dobogóért. De hát ilyen az élet, ilyen a sport. 

Megpróbálom ebből a hétvégéből is a legtöbb pozitívumot meríteni. Végülis van a CEE-ben 41 pontom, amit a következő versenyeken gyarapíthatok. Most még éhesebb vagyok egy dobogós helyezésre. Június végén Kecskeméten folytatódik a CEE, amelyik pályát nagyon jól ismerem. Előtte lesz Poznanban Clio Kupa futamom, remélem pár nap pihenés után visszanyerem az erőmet, és mind a két versenyen megmutathatom a tudásomat. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.

Köszönöm mindenkinek, aki ezen a nehéz hétvégén mellettem állt! Hamarosan találkozunk.“

Eredmények: Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax
Central European Rotax Max Challenge (CEE) 1. futam, Trinec, Csehország, 2021. május 21–23.

Összesített eredmény: 8.
Szuperdöntő: 12.
Döntő: 10.
Elődöntő: 6.
Időmérő: 11.
Résztvevők: 17

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., medVie GmbH, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE, Trinec (Csehország) 2021. május 21–23.
Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.