Változatos pályákon, igazi raliversenyre készül Krózser

Négy, teljesen eltérő karakterű pályát dolgozott fel Krózser Menyhért és Papp György az IRC 11. futamának, a Sliven Ralinak a szerdai és csütörtöki tréningjén. Az MHH Rally Team versenyzője szerint a bolgár pályák egy része hasonlít a magyarokra, nagyon észnél kell lenni rajtuk, viszont a nagy meleg nem okozhat gondot.

„Nagyon változatosak a gyorsaságik” – mondta Krózser Menyhért. „Négy pálya van, amiket szombaton az egyik irányba teljesítünk, vasárnap pedig megfordítják őket.”

„Az elsőt, egy húsz kilométerest a Mátrához tudnám a legjobban hasonlítani, széles, kétsávos úttal, viszont nagyon csúszós aszfalttal. A következő eszméletlenül gyors, tele apró bukkanókkal, hullámokkal. Ez már keskenyebb út, két autó éppen elfér rajta, belógnak a fák ágai, a gaz, igazi lélekvesztő.”

„A harmadik pálya talaja régi típusú, durva felületű aszfalt, nagyon sok rajta a felhordás, a vége pedig egysávos erdei út. A negyedik viszont olyan, mintha Franciaországban lennénk, a legjobb minőségű aszfalttal, rengeteg visszafordítóval. Itt hegyi versenyeket is szoktak rendezni.”

„Az eddigi versenyeink közül talán ez hasonlít a legjobban a magyar körülményekhez. Biztosan sokat fognak változni a pályák, lesz rajtuk meglepetés bőven. Igazi, nehéz raliversenyre számítok, de éppen ezért lesz nagy kihívás.”

„A hétvégére meleget, harminc fok feletti hőmérsékletet jósolnak, az aszfalt várhatóan még ennél is melegebb lesz, de fel vagyunk rá készülve. Van elegendő gumink.”

„Holnap (pénteken) reggel lesz a gépátvétel, aztán a shake down. Este a rajt és a prológ. Ez utóbbitól nem vagyok feldobva, mert egy parkban megyünk oda-vissza, de a másnapi pályák kárpótolnak érte.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax