Van 90 cm széles falad? – McKlein naptár

Valószínűleg sokaknak nem kell bemutatni a rali világbajnokságon mércének számító McKlein fotóügynökség fali naptárát, hiszen, ha rali vb naptárról van szó, akkor csak is ők jöhetnek szóba.

Évek óta ismerem a termékeiket, de amikor a postán átvettem a csomagot, meglepődve mondtam, nem hátsó szélvédőt rendeltem. A 90×48 cm-es naptár önmagában is olyan komoly méret, hogy csak két füllel lehet felakasztani, becsomagolva pedig még nagyobb volt.

A belső tartalom a szokásos minőséget hozza. A fényképek többsége a 2012-es szezonból származik. A 25 oldalas naptár mind a két oldala meg van nyomva, így minden hónapban két különböző képből lehet választani. Van itt keresztbemenés, a híres mexikói alagút, murvadobálás hátulról, német szőlő ültetvény, hajóval és Mini WRC-vel, szóval minden, ami a rali sava borsa.

Érdekesség a híres portugáliai fafei ugratóról egymás mellé tett 1984-es és 2012-es képe. De a rali iránt érdeklődőknek igazi csemegét jelenthet a Volkswagen Motorsport műhelyéről készült 2012-es kép melletti 1990-ből származó felvétel, ami jól mutatja, hogy a németeknél 22 év alatt semmi sem változott, csak post nem a G60-as Golfot, hanem a Polo WRC-t szegelik.

 

A McKlein naptár „The Wider View” ahogyan ők nevezik legnagyobb előnye mégis a mérete, hiszen más körülmények között szinte soha sem látni ilyen nagy képeket, amelyeken igen jól el lehet bogarászni a részleteken.

Használat után egy-egy képet pedig akár önállóan is érdemes bekeretezni.

Azt szokták mondani, hogy a kritika nem kritika, ha az ember csak pozitív dolgokat ír. A McKlein naptár kétségtelen hátránya az ára, ami 39,90 euró. Ha valaki a kiadó web shopjából rendeli, akkor erre még jön 15 euró postaköltség, ami így együtt már igen soknak mondható. Viszont az is kétségtelen, hogy kifogástalan minőséget kap érte az ember.

Sajnos ezt a McKlein terméket más, olcsóbban kiszállító webshopban nem találtam meg. Ha valaki tud ilyet, írja meg.

A McKlein kiadó hivatalos web shopja:

http://www.rallyandracing.com/oxid.php/sid/7e33ed979d03151bc7c1c852093c525e/cl/details/cnid/465887490498a9.79280183/anid/e0350460f405c6e82.24393134/McKlein-Rally-2013—The-Wider-View/

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.