Vb- és IRC-futam is lehet egyszerre a Monte-Carlo Rali

Már hetek óta közzé kellett volna tenni a rali világbajnokság 2012-es naptárát, ám ez még mindig nem történt meg. Ennek egyik oka, hogy a vb promótőre a Monte-Carlo Rali rendezőjével tárgyal, hogy a futam visszakerüljön a világbajnokságra.

A Monte az elmúlt három évben az IRC-szezonnyitó futama volt, miután a rendezők sokkal könnyebben tudták a versenyüket az IRC-szabályai mellett megrendezni. A rali világbajnokságon azóta több könnyítést is tettek és akár arra is készen állnak, hogy a Monte jelenlegi formátumával, a szombat hajnalban véget érő versennyel kerüljön vissza a vb-naptárba.

A vb promótőre többször is hangoztatta, hogy a Svéd Ralival is klasszikus helyszínen kezdődött az idei sorozat, de az ők sem gondolják komolyan, hogy a Svéd Ralit egy lapon lehet említeni a Monte népszerűségével.

A dél-francia versenyhez természetesen az IRC is ragaszkodik, és ráadásul a Monténak is nagyon jót tett az Eurosport élő közvetítése. Már korábban is felmerült az a gondolat, hogy esetleg a két sorozat futamát egyszerre rendezzék, de a vb és az IRC televíziós közvetítési jogai két külön kézben vannak, és míg a vb-n a WRC-k jelentik a top autókat, addig az IRC a Szuper–2000-esekre épül. Így a közös rendezés esetén a WRC-k elnyomhatják az S2000-eseket.

Ha azonban megvalósulna a közös rendezés, az biztos, hogy a raliszurkolók paradicsoma lenne. A két sorozat kiválóan megél egymás mellett, fölösleges konkurenciaharcról vagy egyesítésről beszélni, de egy ilyen közös verseny 20-30 WRC-vel és 30-40 S2000-es autóval igazi ünnepe lehetne a ralinak, amiből a vb és az IRC is csak profitálhatna.

Mi meg azonnal foglalhatnánk a szállást januárra.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax