Vida Benedek

Vida Benedek negyedszer is dobogón

Vida Benedek ismételten a dobogóra állhatott a CEE Rotax Max Challenge szezonzáró, ötödik fordulóján. A váltós DD2 géposztályban idén debütáló fiatal magyar versenyző, a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően, a negyedik dobogóját zsebelte be az idei versenyszezonban és a bajnokságban is az igen előkelő negyedik helyen végzett.

“A versenyt az ausztriai Speedworld pályán rendeztek, de ezúttal egy másik vonalvezetésen – mondta Vida Benedek. Érdekessége ennek a nyomvonalnak, hogy több olyan jobbos kanyar van – beleértve a hajtű, visszafordítót és a hosszú, nagy tempós kanyarokat – amik extrém terhelést adnak a bal oldali gumiknak. Kaotikus, és nehéz versenyen vagyunk túl! Volt minden amit el lehet képzelni egy versenyhétvége során.

Az időjárás a bolondját járatta velünk a hivatalos edzéseken. Hol esett, hol elállt, volt hogy slick gumival mentünk fel nedves pályára, volt hogy edzés közben cseréltünk gumit. Abból a szempontból tanulságos volt, hogy mikor van az a pont amikor már változtatni kell.

Fotó: Vida Benedek

További nehézséget jelentett, hogy az időmérő előtti edzésen a versenyre szánt motorom elvesztette az erejét, úgyhogy a tartalékmotorral teljesítettem az időmérőt. A negyedik helyre kvalifikáltam, aminek az előzményeket tekintve nagyon örültem. A Pre-finalt, és a Finalt egyaránt a harmadik helyen zártam. Itt érdekes volt, hogy mindhárman a teljes futam alatt szorosan, 3-4 tized másodpercre követtük egymást, senki se előre se hátra, szinte befagyott a távolság köztünk.

A Super-finalban valamit próbáltunk előhúzni, hogy kijöjjünk a vonatozásból, és mivel, a bal első gumi nagyon elfogyott, feltettünk egy újat. Nem jött be, viszont okosabbak lettünk!

Végül a hétvégi összetett harmadik helyet szereztem meg, és ismét dobogóra állhattam, idén már negyedszerre. A bajnokságot a negyedik helyen zártam.

Köszönetet szeretnék mondani Kancsár Ferencnek, és a Kancsár Racingnek az egész éves munkáért és támogatásért! Úgy gondolom, hogy sikeres évet zártunk, hiszen az öt fordulóból négyezer dobogón végeztünk a debütáló évemben, hálás köszönet érte!”

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.