Vizin a kemény pályákon is támadni akar

Kilenc, nagyon kemény és nehéz gyorsasági szakaszt teljesített eddig Vizin László és Zsiros Gábor a Ciprus Rali, Európa-bajnoki futamon. A Peugeot 207 S2000-essel az első nap végén az abszolút 16. helyen állnak.

vizin_ciprus_d202-large

Vizin az autóval maximálisan elégedett, a nehéz feltételeket élvezi, de mivel az eredménnyel nem elégedett, holnap támadni fog az idei első Eb-pontjaiért.

vizin_ciprus_d203-large1

Vizin László: – Nagyon kemény volt az első nap. Négy teljesen eltérő jellegű pályán versenyeztünk kétszer-kétszer. Az aszfaltos részek voltak a leginkább defektveszélyesek. Sok kihordás volt rajtuk, mindenki annyira próbálja levágni a kanyarokat, amennyire csak lehet, amivel sok nagy követ forgatnak ki.

Vizin_Ciprus_D201 (Large)

Mi is kaptunk egy defektet, hat kilométert mentünk vele, de hát ez egy ilyen verseny. Én élvezem a nehéz feltételeket, igazi ralipályák voltak a maiak.

Az abszolút 16. helyezésünktől nem vagyok elájulva, úgyhogy holnap támadni fogunk és nem adtam fel a reményét az Eb-pontnak sem. Az autó nagyon jó murván, aszfalton egyaránt. A mai nap sikerült jobban belaknom murván is, úgyhogy ez sem jelenthet holnap problémát.

AUTO - ERC CYPRUS RALLY 2014

A vasárnapi pályák szerintem rosszabb minőségűek, mint a maiak voltak, nagyon észnél kell lenni rajtuk. Biztos vagyok benne, hogy még változni fog a sorrend.

A Ciprus Rali programja

 1. szakasz
 • Szerviz F – Nicosia (10 perc) 18:03
 • GY 15 Xerarkaka 2 (21,05 km) 16:25
 • GY 14 Asinou 2 (11,52 km) 15:47
 • GY 13 Tseri 2 (14,25 km) 14:19
 • Szerviz E – Nicosia (30 perc) 13:26
 • GY 12 Xerarkaka 1 (21,05 km) 11:31
 • GY 11 Asinou 1 (11,52 km) 10:53
 • GY 10 Tseri 1 (14,25 km) 9:25
 • Szerviz D – Nicosia (15 perc) 8:47
 • 2014. szeptember 21. vasárnap
 • 2. szakasz összesen: 93,64 km
 • A verseny teljes távja: 232,02 km

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:

április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)

június 19–21. Ypres Rali (Belgium)

szeptember 19–21. Ciprus Rali

november 6–8. Korzika Rali

Vizin_Ciprus_D103 (Large)

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., EURONET, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., MICROTERV, EKÁBEL, SECURITY.HU, NET’54 ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ, PROMÉTEUSZ 82 KFT, KAPOLCSI BENZINKÚTÜZEMELTETÉS, BARBAT 2000 BT., NARTHEX 2000 KFT., VIKIV VÍZÜGYI KIVITELEZŐ KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program