Vizin dobogón zárta a második napot a Jalta Ralin

Az abszolút harmadik helyen áll Vizin László és Zsiros Gábor a Jalta Rali második versenynapja után, amelyet Vizin pályafutása legnagyobb eredményének tart. A pénteki két gyorsasági szakasz után a kilencedik helyen álltak. Szombaton ígéretükhöz híven óvatosan kezdtek, de már a második gyorsaságitól felvették a ritmust. Az első kör (három gyorsasági) után a negyedik helyre léptek előre. A második kör első szakaszán pedig előttük borult fel Mikko Pajunen, amivel vesztettek egy kis időt, de a finn szupertehetség kiesése után a harmadik helyre jöttek fel. A versenyt az ukrán Yuriy Protasov vezeti a török Yagiz Avci előtt. Vizin 4 perc 12 másodperc hátránnyal áll a harmadik helyen, 1 perc 20 másodperccel megelőzve a kétkerékhajtású és az N-es értékelést egyaránt vezető, negyedik Robert Consanit. Vasárnap a mai hat pályát kell teljesíteni a mezőnynek, fordított irányban. Vizin célja a harmadik hely megtartása, amely nemcsak pályafutása legjobb eredménye lenne, de egyben a magyar ralisport legnagyobb IRC sikere is.

Vizin László: – Húúú, nagyon boldogok vagyunk! Borzasztóan nehéz volt a mai nap és nagyon elfáradtunk mind a ketten, de rettenetesen élveztük. A három pályából egyen 17, a másikon 20 percet mentünk, a navigátornak is nagyon sokat kellett beszélnie, mert egyik kanyarból a másikba estünk, nem volt idő pihenni. Az út nagyon dobálós, a fák között rosszak a fényviszonyok, sok forrás van az út szélén, amikből a víz átfolyik a pályán, sok az útbeszakadás, amit az árnyékos részeken nehéz látni, úgyhogy melós napunk volt.

– A terv szerint kicsit óvatosabban kezdtünk, de a második gyorsasági már rendben volt. Az első kör végén a negyedik helyen álltunk. A második kör első gyorsaságiján előttünk borult fel Pajunen, aki mellett teljesen le kellett lassítanunk és egyesben tudtuk kikerülni. Ezzel veszítettünk egy kis időt, de végül a finn kiesése után a harmadik helyre jöttünk fel, csak a két fordos áll előttünk. Protasov és Avci talán nem annyira ismert nevek, de mind a két srác nagyon ügyes és rettenetesen gyorsak. De hát fiatalok, ez a dolguk. A hetedik gyorsaságin Protasov defektet kapott, így ott sikerült egy abszolút második időt autóznunk.

– Az első két helyezettől négy percre vagyunk, velük nem tudjuk felvenni a versenyt. A negyedik helyezett Consani előtt viszont 1 perc 20 másodperccel vezetünk. Őt szeretnénk magunk mögött tartani. Holnap (vasárnap) is kemény nap vár ránk, nagyon észnél kell lenni, de szeretnénk a harmadik helyezésünket megtartani és egy igazán szép eredménnyel gazdagítani a magyar ralisportot.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.