Vizin dobogóra állna a Kanári-szigetek Ralin

A szériautó-kupa dobogós helyén szeretne végezni Vizin László és Zsiros Gábor a rali-Európa-bajnokság harmadik állomásán, a Kanári-szigetek Ralin. A magyar páros már a hétvégén zajló verseny helyszínén van, sőt hétfőn, a hivatalos teszten ki is próbálhatták a Subaru Impreza R4-est. Vizin elégedett az autóval, és bár nagyon erős a mezőny eleje, szerinte nem lehetetlen az első háromban végezni.

Vizin László: – Elég kalandos volt az indulásunk, mert a hóakadályok ideje alatt kellett eljutnunk autóval a bécsi repülőtérre. Az M1-es akkor már le volt zárva, úgyhogy kerülő úton kellett mennem. Nagy nehezen eljutottunk Mosonmagyaróvárig, ott tudtunk felmenni az autópályára, és még időben elértük a gépet.

– A Kanári-szigetek nagyon szép hely. Szinte a tengerből emelkedik ki a hegy, amelyen mindenfelé nagyon jó minőségű aszfalttal borított utak kanyarognak. Igazán nem probléma itt jó ralipályákat találni. Számomra nagyon hasonlít a Sanremo Ralira, talán egy-két helyen egy kicsit tempósabbak a pályák.

– Ma (hétfőn) volt a verseny hivatalos tesztje, amelyen kb. 15 páros vett részt. Itt vezethettem először az R4-es Subarunkat. Nagyon tetszik az autó, ami remekül lett felkészítve. Nagyon jó a futóműve, jól lehet vele fordulni. A tesztpálya talaja eltért a versenyétől, érdes aszfalt volt, ami gyorsan ette a gumit, ezért csak négyszer mentünk rajta. A finombeállítást inkább a shake downon végezzük majd el.

– Kedden és szerdán lesz a pályabejárás, csütörtökön a shake down és a rajtceremónia, pénteken, szombaton pedig a verseny. A szériaautó-kupában kicsi, de jó mezőny gyűlt össze, itt van Andreas Aigner a mienkhez hasonló R4-es Subaruval és a két gyári Renault Mégane, valamint két spanyol versenyző, akik minden bizonnyal komoly helyismerettel rendelkeznek. Ennek ellenére a dobogót célzom meg. Úgy vagyok vele, hogy ha már ennyit utaztunk a versenyre, akkor ne csak autókázzunk, hanem legyen célunk és versenyezzünk is.

A Kanári-szigetek Rali programja:

március 21. csütörtök
20:30 rajt
 
március 22. péntek
GY1 Moya–Disa 1 (13,57 km) 7:48
GY2 Artenara–Festina 1 (21,18 km) 8:24
GY3 Tejeda 1 (14,31 km) 9:09
szervizpark 10:59
GY4 Moya–Disa 2 (13,57 km) 12:17
GY5 Artenara–Festina 2 (21,18 km) 12:53
GY6 Tejeda 2 (14,31 km) 13:38
szervizpark 15:53
GY7 Aguimes (25,82 km) 17:26
GY8 Ingenio (20,88 km) 18:29
szervizpark 19:49

március 23. szombat
GY9 Maspalomas–Festina 1 (13,28 km) 10:28
GY10 San Bartolomeo de Tirajan–Disa 1 (21,36 km) 11:01
GY11 Valleseco 1 (16,12 km) 11:44
szervizpark 13:24
GY12 Maspalomas–Festina 2 (13,28 km) 15:07
GY13 San Bartolomeo de Tirajan–Disa 2 (21,36 km) 15:40
GY14 Valleseco 2 (16,12 km) 16:23
szervizpark 17:53
cél 18:15

A szériaautó-kupa mezőnye:
14 Andreas Aigner–Jurgen Heigl, Subaru Impreza STI R4
15 Vizin László–Zsiros Gábor, Subaru Impreza STI R4
18 Robert Consani–Thibaut Gorczyca, Renault Mégane RS
19 Germain Bonnefis–Olivier Fournier, Renault Mégane RS
21 Alex Pais–Oriol Julia, Mitsubishi Lancer Evo X
23 Benito Marrero–Omar Gonzalez Mitsubishi Lancer Evo VIII

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL LTD., DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program