Vizin dobogóra állna a Kanári-szigetek Ralin

A szériautó-kupa dobogós helyén szeretne végezni Vizin László és Zsiros Gábor a rali-Európa-bajnokság harmadik állomásán, a Kanári-szigetek Ralin. A magyar páros már a hétvégén zajló verseny helyszínén van, sőt hétfőn, a hivatalos teszten ki is próbálhatták a Subaru Impreza R4-est. Vizin elégedett az autóval, és bár nagyon erős a mezőny eleje, szerinte nem lehetetlen az első háromban végezni.

Vizin László: – Elég kalandos volt az indulásunk, mert a hóakadályok ideje alatt kellett eljutnunk autóval a bécsi repülőtérre. Az M1-es akkor már le volt zárva, úgyhogy kerülő úton kellett mennem. Nagy nehezen eljutottunk Mosonmagyaróvárig, ott tudtunk felmenni az autópályára, és még időben elértük a gépet.

– A Kanári-szigetek nagyon szép hely. Szinte a tengerből emelkedik ki a hegy, amelyen mindenfelé nagyon jó minőségű aszfalttal borított utak kanyarognak. Igazán nem probléma itt jó ralipályákat találni. Számomra nagyon hasonlít a Sanremo Ralira, talán egy-két helyen egy kicsit tempósabbak a pályák.

– Ma (hétfőn) volt a verseny hivatalos tesztje, amelyen kb. 15 páros vett részt. Itt vezethettem először az R4-es Subarunkat. Nagyon tetszik az autó, ami remekül lett felkészítve. Nagyon jó a futóműve, jól lehet vele fordulni. A tesztpálya talaja eltért a versenyétől, érdes aszfalt volt, ami gyorsan ette a gumit, ezért csak négyszer mentünk rajta. A finombeállítást inkább a shake downon végezzük majd el.

– Kedden és szerdán lesz a pályabejárás, csütörtökön a shake down és a rajtceremónia, pénteken, szombaton pedig a verseny. A szériaautó-kupában kicsi, de jó mezőny gyűlt össze, itt van Andreas Aigner a mienkhez hasonló R4-es Subaruval és a két gyári Renault Mégane, valamint két spanyol versenyző, akik minden bizonnyal komoly helyismerettel rendelkeznek. Ennek ellenére a dobogót célzom meg. Úgy vagyok vele, hogy ha már ennyit utaztunk a versenyre, akkor ne csak autókázzunk, hanem legyen célunk és versenyezzünk is.

A Kanári-szigetek Rali programja:

március 21. csütörtök
20:30 rajt
 
március 22. péntek
GY1 Moya–Disa 1 (13,57 km) 7:48
GY2 Artenara–Festina 1 (21,18 km) 8:24
GY3 Tejeda 1 (14,31 km) 9:09
szervizpark 10:59
GY4 Moya–Disa 2 (13,57 km) 12:17
GY5 Artenara–Festina 2 (21,18 km) 12:53
GY6 Tejeda 2 (14,31 km) 13:38
szervizpark 15:53
GY7 Aguimes (25,82 km) 17:26
GY8 Ingenio (20,88 km) 18:29
szervizpark 19:49

március 23. szombat
GY9 Maspalomas–Festina 1 (13,28 km) 10:28
GY10 San Bartolomeo de Tirajan–Disa 1 (21,36 km) 11:01
GY11 Valleseco 1 (16,12 km) 11:44
szervizpark 13:24
GY12 Maspalomas–Festina 2 (13,28 km) 15:07
GY13 San Bartolomeo de Tirajan–Disa 2 (21,36 km) 15:40
GY14 Valleseco 2 (16,12 km) 16:23
szervizpark 17:53
cél 18:15

A szériaautó-kupa mezőnye:
14 Andreas Aigner–Jurgen Heigl, Subaru Impreza STI R4
15 Vizin László–Zsiros Gábor, Subaru Impreza STI R4
18 Robert Consani–Thibaut Gorczyca, Renault Mégane RS
19 Germain Bonnefis–Olivier Fournier, Renault Mégane RS
21 Alex Pais–Oriol Julia, Mitsubishi Lancer Evo X
23 Benito Marrero–Omar Gonzalez Mitsubishi Lancer Evo VIII

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL LTD., DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.