Vizin: Fantasztikusak a pályák!

A pályabejárás után még jobban megtetszett a Kanári-szigetek Rali Vizin Lászlónak és Zsiros Gábornak. Elsősorban a jó minőségű utak nyerték el a páros tetszését. Ám a szűk pályák, a turisták és a kerékpárosok egy kicsit megnehezítették a feladatukat. Ma (szerda) este a Subaru Impreza R4-es még átesik a gépátvételen, hogy holnap reggel zavartalanul kezdhessék meg a shake downt. Csütörtök este lesz a ceremoniális rajt, péntek reggel pedig már az éles verseny kezdődik.

Gran Canaria hétfő 014

Vizin László: – Fantasztikusak a pályák! Ilyen jó minőségű utakkal még sohasem találkoztam. A verseny továbbra is a Sanremo Ralira emlékeztet, azzal a kivétellel, hogy itt vannak tempósabb részek is. A szervizpark ugyanúgy a kikötőben, tengerszinten van, a pályák pedig az 1500-1600 méter magas hegyekben.

A pályabejárás kicsit mókás volt. Az utak gyakran olyan keskenyek, hogy két autó alig fér el egymás mellett. Volt olyan hely, ahol meg is kellett állnunk, hogy a szembejövő elmehessen mellettünk. A helybéliek a kanyarok előtt dudálni is szoktak, ami sokat segít. A baj csak az, hogy az autósok jelentős része turista, akik nem nagyon vannak tisztában a szokásokkal. A rali mellett a kerékpározás is nagyon népszerű erre. Rengetegen tekernek, nagyon komoly biciklikkel a hegyekben. Többször előfordult, hogy bekanyarodtunk egy szikla mögé és szembe találtuk magunkat egy biciklissel.

Gran Canaria hétfő 039

Ennek ellenére nagyon jól érezzük magunkat, és most már egyre kíváncsibb vagyok a versenyre. Ma megvolt az adminisztratív átvétel, most matricázzák az autót és viszik gépátvételre, hogy holnap reggel a shake downon tudjunk kezdeni. Szeretnénk még állítani az autón, amivel egyelőre nem sokat tudtunk menni. A célunk változatlanul a szériaautó-kupa dobogója, amihez komoly teljesítményre lesz szükségünk.

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL LTD., DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program