Vizin: Fantasztikusak a pályák!

A pályabejárás után még jobban megtetszett a Kanári-szigetek Rali Vizin Lászlónak és Zsiros Gábornak. Elsősorban a jó minőségű utak nyerték el a páros tetszését. Ám a szűk pályák, a turisták és a kerékpárosok egy kicsit megnehezítették a feladatukat. Ma (szerda) este a Subaru Impreza R4-es még átesik a gépátvételen, hogy holnap reggel zavartalanul kezdhessék meg a shake downt. Csütörtök este lesz a ceremoniális rajt, péntek reggel pedig már az éles verseny kezdődik.

Gran Canaria hétfő 014

Vizin László: – Fantasztikusak a pályák! Ilyen jó minőségű utakkal még sohasem találkoztam. A verseny továbbra is a Sanremo Ralira emlékeztet, azzal a kivétellel, hogy itt vannak tempósabb részek is. A szervizpark ugyanúgy a kikötőben, tengerszinten van, a pályák pedig az 1500-1600 méter magas hegyekben.

A pályabejárás kicsit mókás volt. Az utak gyakran olyan keskenyek, hogy két autó alig fér el egymás mellett. Volt olyan hely, ahol meg is kellett állnunk, hogy a szembejövő elmehessen mellettünk. A helybéliek a kanyarok előtt dudálni is szoktak, ami sokat segít. A baj csak az, hogy az autósok jelentős része turista, akik nem nagyon vannak tisztában a szokásokkal. A rali mellett a kerékpározás is nagyon népszerű erre. Rengetegen tekernek, nagyon komoly biciklikkel a hegyekben. Többször előfordult, hogy bekanyarodtunk egy szikla mögé és szembe találtuk magunkat egy biciklissel.

Gran Canaria hétfő 039

Ennek ellenére nagyon jól érezzük magunkat, és most már egyre kíváncsibb vagyok a versenyre. Ma megvolt az adminisztratív átvétel, most matricázzák az autót és viszik gépátvételre, hogy holnap reggel a shake downon tudjunk kezdeni. Szeretnénk még állítani az autón, amivel egyelőre nem sokat tudtunk menni. A célunk változatlanul a szériaautó-kupa dobogója, amihez komoly teljesítményre lesz szükségünk.

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL LTD., DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.