Vizin fél távnál pontszerző helyen

Kilencedik helyen zárta a Ciprus Rali első napját Vizin László és Zsiros Gábor, amiért a dupla szorzó miatt vasárnap este már négy IRC-pont járna. A mai első gyorsaságin egy kicsit magukra ijesztettek egy megforgással, de szerencsére nem estek le az útról. Az első kör három gyorsaságija az autó kitapasztalásával telt, hiszen most versenyeztek először murván a Skoda Fabia S2000-essel. A második kör három szakaszával már elégedett volt Laci bácsi, és hetedik, kilencedik, valamint hatodik időt autózott. Vasárnap továbbra is az abszolút értékelés hetedik helyezése a cél, amelyhez még két pozíciót kellene javítaniuk.

Vizin László: – Ahogy vártuk, nagyon kemény, igazi embert és technikát próbára tevő nap volt a mai. Reggel az első gyorsasági első kilométerein sikerült magunkra ijeszteni. A murvagumi nem úgy tapadt aszfalton, ahogy vártam és megindult a hátulja. Szerencsére úton maradtunk, nem estünk le a szakadékba. A harmadik gyorsaságin volt egy túlcsúszásunk, ahol leállt a motor, de egyik alkalommal sem sérült meg az autó és a verseny egészére vetítve nagyon sok időt sem veszítettünk vele.

Az első körben az autót kellett kitapasztalnom, hiszen ez volt az első murvás versenyem vele. A második kör egész jól sikerült, ott már tudtunk hatodik-hetedik időket is autózni. A harminc kilométeres gyorsasági volt a legnehezebb, amin több mint fél órát mentünk 55 km/h-s átlagsebességgel. Az út több helyen nagyon rossz állapotban volt, de a Skoda jól viselkedett, mindent kibírt. A kormányösszekötőnk görbült el egyszer, illetve egy GL-szemünk szakadt ki, de igazán egyik sem hátráltatott minket.

Kilencedik helyen állunk, ami nem rossz eredmény egy ilyen nehézségű IRC-futamon. A verseny előtt a hetedik helyet tűztük ki magunk elé, holnap ezért fogunk versenyezni. Nem tűnik lehetetlen feladatnak, de nagyon meg kell dolgoznunk érte.

A Ciprus Rali vasárnapi programja

8:15 rajt
9:28. 8. gyorsasági Prodromi (19,43 km) 36% aszfalt, 64% murva
10:21 9. gyorsasági Gialia (14,82 km) murva
11:04 10. gyorsasági Stavros (15,91 km) aszfalt
12:34 szervizpark
14:02 11. gyorsasági Prodromi (19,43 km) 36% aszfalt, 64% murva
14:55 12. gyorsasági Gialia (14,82 km) murva
15:38 13. gyorsasági Stavros (15,91 km) aszfalt
17:31 cél

Eurosport TV-közvetítés a Ciprus Raliról

november 3, szombat 00:00–00:30 1. nap összefoglaló
november 4, vasárnap 23:00–23:30 2. nap összefoglaló
november 6, kedd 23:45–00:15 Inside IRC magazin
november 7, szerda 23:45–00:15 Inside IRC magazin ismétlése

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program