Vizin: Hol a Lotus kilincse?

Harmadik helyen végzett Vizin László és Vizin Tamás a Hungaroringen megrendezett Endurance versenyen. Vizin Laci bácsi számára ez volt az első alkalom, hogy pályaversenyen indult és szintén most versenyezhetett először együtt, egy csapatban fiával. Az új környezet okozott meglepetéseket, például a Lotus kipörgésgátlója, vagy az ajtókilincse.

Vizin László: – Nagyon kemény verseny volt! A kétórás futam első órájában Tamás vezetette, a másodikban pedig én. Ez volt a leghosszabb idő, amit versenyautóban, gyorsan haladva töltöttem. A raliban a leghosszabb gyorsasági szakaszt a Sanremo Ralin teljesítettük, de ott is csak fél órát mentünk, utána meg tudtunk állni, ki tudtunk szállni, itt viszont egy órát kellett egyfolytában az autóban tölteni. Sokkal jobb kondi kell az ilyen megbízhatósági versenyekhez, mint a ralihoz.

– Nagyon tetszett az autó is és a pályaversenyzés is. Nem fogok szakágat váltani, de jövőre is szívesen indulok egy-két ilyen futamon. Több meglepetés is ért. A Lotust úgy lehet tankolni, hogy leállítja az ember a motort, kiveszi a kulcsot, megtankol, majd újra indít. Ezzel nem is lett volna baj, csak azt felejtették el közölni velem, hogy ez után a kipörgésgátló automatikusan bekapcsol. Éreztem, hogy furcsán viselkedik az autó, de azt hittem, hogy a tankolásnál a benzin gázosodott be. Aztán, amikor Tamás fiam a bokszutca falán lógva mutogatta az ASC feliratot, akkor esett le, hogy ki kell kapcsolni a kipörgésgátlót. Igen ám, de melyik a gombja. Megnyomtam az első gombot, ami bekapcsolta a vészvillogót. Úgy emlékeztem, mintha az lenne a kipörgésgátló kapcsolója. Megnyomtam, de nem történt semmi. Aztán eszembe jutott, hogy hosszan kell nyomni. Akkor végre sikerült kikapcsolni.

– A másik meglepetés a cél után a parc fermében ért. A Lotus borzasztó kicsi belül, ráadásul az oldalablakán van egy biztonsági háló is, amitől nem lehet látni az ajtókilincset. Szégyen ide, szégyen oda, meg kellett kérnem a parc fermében a sportbírót, hogy engedjen ki.

– A verseny után mindenki fel volt lelkesülve, hogy jövőre induljunk 6-12 órás versenyeken. Mondtam, hogy nekem ez az egy óra is elég egyelőre. De ezt nagyon élveztem. Jó volt a fiammal együtt versenyezni, és büszke vagyok rá, hogy a Vizin család dobogóra állhatott.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program