Vizin hosszú teszttel készült a rövid féktávokra

Egy héttel idei első rali-Európa-bajnoki futamuk, az Ír Rali előtt próbálhatta ki Vizin László és Zsiros Gábor a Peugeot 207 S2000-est. Vizin másfél éve versenyzett utoljára Szuper­­­­­–2000-es autóval, éppen ezért jött jól neki a szokásosnál is hosszabb, ötven kilométeres teszt, amely alatt elsősorban a rövid féktávokhoz próbált visszaszokni, illetve különböző beállításokat próbált ki.

VizinTeszt1

Vizin László: – Fél éve nem ültem versenyautóban, úgyhogy hatalmas élmény volt kipróbálni a Peugeot-t. Nem vagyok az a típus, aki vég nélkül tesztel, de még délután is szívesen autózgattam volna vele.

Ötven kilométert teszteltünk, ami nálunk soknak számít, nem is emlékszem, hogy utoljára mikor volt alkalmam a szezon előtt ilyen sokat menni. A Peugeot nagyon jól vezethető, kellemes kis autó, hamar megszerettem.

VizinTeszt3

Másfél éve versenyeztem utoljára Szuper­­­­­­­­­­–2000-essel, és megint szembesültem vele, hogy milyen iszonyatosan rövid féktávokat lehet vele venni. Erre át kell állítani az embernek az agyát, ami nem megy olyan gyorsan, mert hiába tudod, hogy elfér, azt el is kell hinni.

Sokan kérdezték, hogy melyik autó jobb, a Skoda, amivel két éve mentem, vagy a Peugeot. Én nem érzek a kettő között nagy különbséget, nekem most a Peugeot talán még jobban is tetszik, de ennyi idő távlatából nehéz pontosan összehasonlítani.

VizinTeszt2

A teszt alatt is sok segítséget kaptam a TRT-től, főleg Tagai Tomitól, a csapat vezetőjétől. Az látszik rajtuk, hogy nagy tapasztalatuk van az autóval és bármit meg tudnak oldani. Ez különösen fontos egy Eb-futamon, ahol a hosszabb táv, az ismeretlen terep miatt sokkal nagyobb az esélye a meghibásodásnak, versenyzői hibának. Örülök neki, hogy ilyen profi hátterünk lesz.

Mi már Írországban vagyunk, lassan kezdjük a munkát, szerdán a pályabejárás után jelentkezem.

VizinTeszt4

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:
április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)
június 19–21. Ypres Rali (Belgium)
szeptember 19–21. Ciprus Rali
október 23–25. Valais Rali (Svájc)*
november 6–8. Korzika Rali
*tartalék verseny

A csapat együttműködő partnerei:  AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program