Vizin Írországban kezdi az Eb-szezont

Az Ír Ralin, közismertebb, nemzetközi nevén a Circuit of Irelanden kezdi Vizin László és Zsiros Gábor idei rali-Európa-bajnoki szezonját. A kontinens egyik legrégebbi és legpatinásabb versenye sok újdonságot tartogat a magyar páros számára. Szűk, dobálós pályáival olyan extrém feltételeket támaszt a versenyzők elé, amellyel máshol nem találkozhatnak. Sem Vizin, sem Zsiros nem indult még ezen a versenyen, így már a pályabejárás is komoly kihívás lesz a számukra. Hogy a dolguk tovább nehezedje, Vizin most versenyez először Peugeot 207 S2000-essel, amelyet remélhetőleg még itthon ki tud próbálni. Nem akar fejjel a falnak futni, ezért az Ír Ralin biztonságos kezdést ígér.

VizinTeszt5

Vizin László: – Izgalmasnak ígérkezik az Ír Rali. Szeretek minden évben új versenyeket kipróbálni. 2014-ben a sors úgy hozta, hogy az első versenyünk új helyszínen lesz és új lesz az autó is, úgyhogy talán az idei legnagyobb kihívásunk elé nézünk a jövő héten, de pont ez a rali szépsége.

Próbáltam a pályáknak utánajárni, a YouTube-on mindent megnéztem, amit csak tudtam. Az látszik, hogy szűk, dobálós utakon rendezik a versenyt, ahol észnél kell lenni.

Most indulunk először a Peugeot Szuper–2000-essel. A Skoda S2000-esről szép emlékeim vannak, de biztos vagyok benne, hogy ezt az autót is újra meg kell tanulnom. Itthon szeretnénk egyszer tesztelni vele. Ettől függetlenül az igazi próba maga a verseny lesz, ezért óvatos kezdést tervezek és fokozatosan akarok gyorsulni.

Már a pályabejárásra is kijön velünk Tagai Robi, aki nagyon rutinos nemzetközi versenyeken. Ő lesz a csapatvezetőnk és a pályabejárás során is ott lesz velünk egy tartalék autóval, mert azt már megtanultam, hogy az Eb-n nem szabad egy autóval elkezdeni a tréninget.

Régen ültem versenyautóban és így, hogy beszélgetünk róla, egyre jobban viszket a tenyerem, úgyhogy már nagyon várom, hogy mehessek a Peugeot-val.

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:
április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)
június 19–21. Ypres Rali (Belgium)
szeptember 19–21. Ciprus Rali
október 23–25. Valais Rali (Svájc)*
november 6–8. Korzika Rali
*tartalék verseny

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

 

További információk: vizinrally.wordpress.com

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax