Vizin: Jobb a Subaru, mint gondoltam

Fülig érő szájjal szállt ki Vizin László a Subaru Impreza R4-esből a Mecsek Rali előtti héten tartott teszten, és tele volt optimizmussal. A bajai versenyző 2001-ben versenyzett utoljára N csoportos Subaruval, majd két évig egy félig A-s változattal indult. Most ugyanaz a csapat készíti fel a Subaruját, amelyikkel 2003-ig tíz éven keresztül versenyzett.

Vizin László: – Nagyon jól sikerült a teszt, nagyon elégedett vagyok a Subaruval, ami jobb lett, mint gondoltam. Szintén nagyon jó érzés volt újra Leitgeb Jani csapatával dolgozni, akikkel korábban tíz évig versenyeztem.

– 2003-ban indultam utoljára N-es Subaruval. Akkor ugyan az A csoportba neveztünk, de az autó gyakorlatilag N-es volt. Azóta nagyon sokat fejlődött a technika. Ebben az autóban a szekvenciális váltó kivételével – amit még nem homologizáltak le – minden benne van. Nagyon jó beállításokat találtunk és nagyon elégedett vagyok vele.

– A régi N-esekhez köze sincs. Kanyarsebessége ugyan elmarad a Szuper–2000-esekétől, de a gyors részeken jobb. Száz felett szerintem a Subaru jobb, mint az S2000-es Polónk volt. Új kihívást jelent az autó, főleg, hogy a magyarok közül mi indulunk először R4-es Subaruval.

– Az R4-eseket a Szuper–2000-esekkel együtt a 2-es géposztályba sorolják, de senki se várja, hogy felvegyük velük a versenyt, viszont abban mindenki biztos lehet, hogy a szemét is ki fogjuk taposni az autónak.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program