Vizin: Két hét, két IRC-futam

Sűrű program vár Vizin Lászlóra és Zsiros Gáborra, akik augusztus végén és szeptember elején két héten belül két IRC-futamon, a Barum és a Mecsek Ralin állnak rajthoz. A felkészülést már a Barum Rali előtti héten megkezdték egy teszttel, amelyen a Volkswagen Polo Szuper–2000-es új fejlesztéseit is ki tudták próbálni, valamint a beállítások terén is nagyot léptek előre. A munkát azonban egy tragédia árnyékolta be.

Vizin László: – Sajnos a legutóbbi IRC-futamunk óta a csapatunk elveszítette egy tagját. Andreas Waldherr, aki a Volkswagen Polo S2000-esünket építette és akitől nagyon sok segítséget kaptunk, egy munkahelyi balesetben elhunyt. Ezúton is szeretnénk részvétünket nyilvánítani a családja és hozzátartozói számára.

– Az osztrák csapattal továbbra is nagyon jó viszonyban vagyunk. A Barum Ralira megkaptuk Andreas motorját, ami sokkal erősebb, nyomatékosabb, mint amivel a Jalta Ralin mentünk. Mind a két IRC-futamunkra eljön velünk a mérnökük és a szervizkamionjuk is, ami a tartalék alkatrészek szempontjából nagy segítség.

– A héten tartottunk egy hatvan kilométeres tesztet, ahova az osztrák Volkswagen Motorsporttól jött egy mérnök. Folyamatosan állítottunk az autón, minden alkalommal változtattunk rajta valamit. Jaltához képest egy centivel magasabbra emeltük a karosszériát, mert a Barum Rali pályái rosszabb minőségűek. Szerintem sokat léptünk előre az autó beállítása terén, bízom benne, hogy sokkal versenyképesebbek is leszünk.

– Mi kedden utazunk ki Csehországba, de navigátorom, Zsiros Gabika már Németországban van, ahol Turán Fricivel vesz részt a Deutschland Rali vb-futamon. Onnan nem is megy haza, hanem egyenesen Csehországba jön. A Barum Rali után két héttel lesz az idei harmadik IRC-futamunk, a Mecsek Rali, aminek nagyon örülök, mert sokkal jobb két héten belül újra autóba ülni, mint háromhavonta.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax