Vizin kilencedik a Ciprus Ralin, 10-es rajtszámmal indul a Golden Stage Ralin

Az IRC szériaautó kupájának kilencedik helyén ért célba Vizin László és Zsiros Gábor, miután a Ciprus Rali első napján a kormányszervójuk romlott el, a másodikon pedig defektet kaptak. Vizin ennek ellenére pozitívan értékeli a versenyt és még pozitívabban az új Subaru Impreza R4-esét, amelynek ez volt az első futama. Sok idő nem marad a pihenésre, mert vasárnap tartják a Golden Stage Ralit, amely két, élőben közvetített szakaszból áll és nem kevesebb, mint 150 ezer euró pénzdíjat osztanak ki a helyezettek között. A Vizin–Zsiros párost nagy megtiszteltetés érte, hiszen 10-es rajtszámmal indulnak és az élő közvetítéshez használt több belső kamera közül az egyiket az ő Subarujukba szerelték be.

Vizin László: – Ma is elkerült minket a szerencse. Az első kör harmadik szakaszán defektet kaptunk, és jó tíz kilométert kellett így mennünk a murván. Ezzel meghiúsult az a tervünk, hogy egy kicsit feljebb kapaszkodjunk. Ennek ellenére nagyon tetszett a verseny. Nagy kihívás volt ezeken a pályákon versenyezni. Amilyen nehezek annyira élvezetesek is voltak.

– Az autó ma is tökéletesen viselkedett, nagy köszönet érte a szervizcsapatnak. Sem arról, hogy tegnap egy kő tönkretette a kormányszervonkat, sem pedig arról, hogy ma defektet kaptunk, nem a kocsi tehetett.

– Holnap folytatjuk a versenyzést a Golden Stage Ralin, amelyet az Eurosport élőben közvetít. Egy szenzációs pályát kell tejesíteni kétszer. Szerintem a leglátványosabb része az lesz, amikor egy hegygerincen megyünk. Attól tartok is egy kicsit, mert nagyon mélyre lehet leesni. Van rajta egy rész, amikor a sziklafal az egyik oldalról a másikra vált. Abban a szakaszban a rendező sem nagyon bízott, mert egy lassítót tettek be, hogy mindenki biztosan lefékezzen.

– 25-en indulunk a Golden Stage-en, amiből a tízes rajtszámot kaptuk, úgyhogy a mi autónkba is beszereltek egy fedélzeti kamerát, amiből élő képet lehet közvetítetni. Vasárnap mindenki tiszta lappal indul, nekünk is újra lehet bizonyítani. A célunk változatlanul az, hogy a szériaautók között az első ötben végezzünk.

A Golden Stage Rali élő közvetítése az Eurosporton:

november 6. vasárnap

  • 11:00–12:00 Golden Stage Rali 1. gyorsasági
  • 14:00–15:00 Golden Stage Rali 2. gyorsasági

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax