Vizin kilencedik a Ciprus Ralin, 10-es rajtszámmal indul a Golden Stage Ralin

Az IRC szériaautó kupájának kilencedik helyén ért célba Vizin László és Zsiros Gábor, miután a Ciprus Rali első napján a kormányszervójuk romlott el, a másodikon pedig defektet kaptak. Vizin ennek ellenére pozitívan értékeli a versenyt és még pozitívabban az új Subaru Impreza R4-esét, amelynek ez volt az első futama. Sok idő nem marad a pihenésre, mert vasárnap tartják a Golden Stage Ralit, amely két, élőben közvetített szakaszból áll és nem kevesebb, mint 150 ezer euró pénzdíjat osztanak ki a helyezettek között. A Vizin–Zsiros párost nagy megtiszteltetés érte, hiszen 10-es rajtszámmal indulnak és az élő közvetítéshez használt több belső kamera közül az egyiket az ő Subarujukba szerelték be.

Vizin László: – Ma is elkerült minket a szerencse. Az első kör harmadik szakaszán defektet kaptunk, és jó tíz kilométert kellett így mennünk a murván. Ezzel meghiúsult az a tervünk, hogy egy kicsit feljebb kapaszkodjunk. Ennek ellenére nagyon tetszett a verseny. Nagy kihívás volt ezeken a pályákon versenyezni. Amilyen nehezek annyira élvezetesek is voltak.

– Az autó ma is tökéletesen viselkedett, nagy köszönet érte a szervizcsapatnak. Sem arról, hogy tegnap egy kő tönkretette a kormányszervonkat, sem pedig arról, hogy ma defektet kaptunk, nem a kocsi tehetett.

– Holnap folytatjuk a versenyzést a Golden Stage Ralin, amelyet az Eurosport élőben közvetít. Egy szenzációs pályát kell tejesíteni kétszer. Szerintem a leglátványosabb része az lesz, amikor egy hegygerincen megyünk. Attól tartok is egy kicsit, mert nagyon mélyre lehet leesni. Van rajta egy rész, amikor a sziklafal az egyik oldalról a másikra vált. Abban a szakaszban a rendező sem nagyon bízott, mert egy lassítót tettek be, hogy mindenki biztosan lefékezzen.

– 25-en indulunk a Golden Stage-en, amiből a tízes rajtszámot kaptuk, úgyhogy a mi autónkba is beszereltek egy fedélzeti kamerát, amiből élő képet lehet közvetítetni. Vasárnap mindenki tiszta lappal indul, nekünk is újra lehet bizonyítani. A célunk változatlanul az, hogy a szériaautók között az első ötben végezzünk.

A Golden Stage Rali élő közvetítése az Eurosporton:

november 6. vasárnap

  • 11:00–12:00 Golden Stage Rali 1. gyorsasági
  • 14:00–15:00 Golden Stage Rali 2. gyorsasági

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program