Vizin Laci bácsi és az autogramvadászok – shake down

Nem várt izgalmakat tartogatott az Ypres Rali shake downja, amit csütörtök este hét és éjfél között rendeztek. Először is az időjárás nem nagyon kedvezett a több ezer szurkolónak, akik pillanatok alatt 10–20 centit nőttek a cipőjükre ragadt sártól. A versenyzők számára pedig az jelentett megpróbáltatást, hogy a rendezők olyan hermetikusan lezárták a pályát, hogy versenyautóval is csak alig lehetett megközelíteni. A legnagyobb meglepetés viszont akkor érte Vizin Lászlót és Zsiros Gábort, amikor belga autogramvadászok szállták meg őket egy nem akármilyen fényképgyűjteménnyel, amely Vizin szinte teljes pályafutását felölelte.

Vizin László: – Tegnap (csütörtök) éjszaka rendezték a shake downt, és hogy a legfontosabbal kezdjem, minden rendben volt az autóval. Este hétkor világosban kezdődött és éjfélkor sötétben ért véget. Tudtunk menni olyan időpontba, amikor ma rajtolunk az utolsó gyorsaságin, így a fényviszonyokat is ki tudtuk próbálni és a lámpákat is be tudtuk állítani.

– A shake down elején hatalmas eső volt, azt hittem, hogy le is fújják a tesztet. Minden tiszta víz és sárfelhordás volt, de ez még kapóra is jött nekünk, mert ki tudtuk próbálni az autót ilyen körülmények között is. Kicsit körülményes volt a pálya megközelítése, mert a rendezők annyira lezártak mindent, hogy versenyautóval sem engedtek be, és egy órát bolyongtunk, mire találtunk egy szabad bevezető utat. Rengeteg néző jött ki, volt sörsátor, sültkolbász, úgyhogy nagyon jó volt a hangulat. Az eső sem tántorított el senkit, bár egyik-másik szurkoló nagyon viccesen nézett ki, a talpára ragadt ötven kiló sártól.

– Egy nagyon kellemes meglepetés ért minket. Két belga szurkoló odajött hozzánk, hogy autogramot szeretnének kérni, majd elővettek egy-egy albumot, amiben még a molos Subarumtól kezdve a Corolla WRC-men át az R2-es Fabiámig mindenről volt fényképük. Az egyik srácnak pedig külön albuma volt Zsiros Gabiról is. Azt mondták, hogy jártak Magyarországon is fényképezni.

– Este jóval egy óra után értünk a szállásunkra, ma reggelre sikerült kipihenni magunkat, lassan indulunk a szervizparkba, ami Ypres belvárosában, gyönyörű helyen van, este öt órakor pedig jöhet az éles verseny.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program