Vizin Laci bácsi és az autogramvadászok – shake down

Nem várt izgalmakat tartogatott az Ypres Rali shake downja, amit csütörtök este hét és éjfél között rendeztek. Először is az időjárás nem nagyon kedvezett a több ezer szurkolónak, akik pillanatok alatt 10–20 centit nőttek a cipőjükre ragadt sártól. A versenyzők számára pedig az jelentett megpróbáltatást, hogy a rendezők olyan hermetikusan lezárták a pályát, hogy versenyautóval is csak alig lehetett megközelíteni. A legnagyobb meglepetés viszont akkor érte Vizin Lászlót és Zsiros Gábort, amikor belga autogramvadászok szállták meg őket egy nem akármilyen fényképgyűjteménnyel, amely Vizin szinte teljes pályafutását felölelte.

Vizin László: – Tegnap (csütörtök) éjszaka rendezték a shake downt, és hogy a legfontosabbal kezdjem, minden rendben volt az autóval. Este hétkor világosban kezdődött és éjfélkor sötétben ért véget. Tudtunk menni olyan időpontba, amikor ma rajtolunk az utolsó gyorsaságin, így a fényviszonyokat is ki tudtuk próbálni és a lámpákat is be tudtuk állítani.

– A shake down elején hatalmas eső volt, azt hittem, hogy le is fújják a tesztet. Minden tiszta víz és sárfelhordás volt, de ez még kapóra is jött nekünk, mert ki tudtuk próbálni az autót ilyen körülmények között is. Kicsit körülményes volt a pálya megközelítése, mert a rendezők annyira lezártak mindent, hogy versenyautóval sem engedtek be, és egy órát bolyongtunk, mire találtunk egy szabad bevezető utat. Rengeteg néző jött ki, volt sörsátor, sültkolbász, úgyhogy nagyon jó volt a hangulat. Az eső sem tántorított el senkit, bár egyik-másik szurkoló nagyon viccesen nézett ki, a talpára ragadt ötven kiló sártól.

– Egy nagyon kellemes meglepetés ért minket. Két belga szurkoló odajött hozzánk, hogy autogramot szeretnének kérni, majd elővettek egy-egy albumot, amiben még a molos Subarumtól kezdve a Corolla WRC-men át az R2-es Fabiámig mindenről volt fényképük. Az egyik srácnak pedig külön albuma volt Zsiros Gabiról is. Azt mondták, hogy jártak Magyarországon is fényképezni.

– Este jóval egy óra után értünk a szállásunkra, ma reggelre sikerült kipihenni magunkat, lassan indulunk a szervizparkba, ami Ypres belvárosában, gyönyörű helyen van, este öt órakor pedig jöhet az éles verseny.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

 

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax