Vizin Laci bácsi gyorsul a Skodával – Ypres Rali első nap

Óvatosan kezdett Vizin László és Zsiros Gábor az Ypres Ralin, pályafutásuk első versenyén a Skoda Fabia S2000-essel. A pénteki hat gyorsaságin folyamatosan gyorsultak és 39., 30., 29., 27., 25. és 21. időket autóztak. Összetettben a 39. helyen kezdték a napot és a 25.-re jöttek fel.

Vizin László: – Az első körben kicsit gyámoltalan voltam. Csak ez volt az első méterem ezzel az autóval. Belülről nem tűnt rossznak, de az időeredmény nem igazán az volt, amit szerettem volna. A Fabia S2000-es fantasztikus autó, szinte bármit meg lehet csinálni vele, csak el kell hinni, hogy a féktávon lehet még tovább engedni. A kanyarokba is jobban be kell dobni. Ma este, amikor az eredményeket elemeztük, akkor szembesültem azzal a ténnyel is, hogy az Azori-szigeteken megtett pár kilométert leszámítva, utoljára a tavalyi Mecsek Ralin ültem versenyautóban, és kellett egy kis idő, mire visszajött a sebesség.

Az első körrel nem voltam elégedett, a második sokkal jobban sikerült, de még így is rengeteg tartalék maradt az autóban. Annak nagyon örülök, hogy nálam rutinosabb Szuper–2000-es versenyzőket is sikerült megverni, de azért vannak még előttünk R3-as, R2-es autók, amiket nagyon ügyes srácok vezetnek, de azért közülük egy párat csak meg kéne előznünk.

Péntek este nyolcvan gyorsasági kilométer után a 25. helyen álltunk, szombaton még kétszáz kilométerünk van hátra, hogy ezen javítsunk. Úgy számolom, hogy a 20-ba könnyen be kell férnünk, és ha sikerül még egy kicsit gyorsulnunk, akkor az eredetileg kitűzött 15. hely sem elérhetetlen.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program