Vizin Laci bácsi jelenti a barna tehenekről és a lepkeváltóról

A Szardínia Rali második tréningnapja is tartogatott meglepetéseket Vizin Lászlónak és Doromby Zoltánnak. Szerdán csak azt konstatálták, hogy a pályák egy része nemzeti parkban van, ma viszont a bentlakókkal is találkoztak, és jó néhány barna tehenet kellett kerülgetniük a pályafelírás során. Időközben megérkezett az autó, valamint a Hondát építő JAS Motorsport mérnökei is. Mivel Szardínián egyedül Vizin indul R3-as Hondával, abban a kiváltságban van része, hogy az olasz csapat két mérnöke csak az ő autójával foglalkozik.

„Megismertük az összes pályát. Azt már tegnap is meséltem, hogy nagy részük nemzeti parkban van, de csak ma találkoztunk az ott lakó barna tehenekkel, amik a legnagyobb nyugalomban sétáltak a pálya közepén” – mondta Vizin László. „Ha a versenyen is így lesz, akkor okozhatnak majd egy-két meglepetést.

„A pályák minősége valahol a Veszprém és a Szombathely Ralik között van. Egy-két helyen láttunk már a pályabejáráson is nyomvályút, de nekem egyre jobban tetszenek. Szinte mindegyik hegyre megy fel, a rajttól ötszáz méter magasságig, majd a másik oldalon pedig visszajövünk a rajt szintjére. Sok a szerpentin, de vannak egyenes részek is, ahol szerintem simán megyünk majd 150-160-nal is. Nagyon sajnálom, hogy Magyarországon nincsenek ilyen adottságú pályák, mert már a tréning is nagyon élvezetes volt.”

” Ma megérkezett az autónk is. A JAS Motorsport hozta a 2010-es fejlesztésű féltengelyeket, amik vastagabb szárat kaptak, mint amit a teszten eltörtünk, úgyhogy emiatt nem kell aggódnunk. Most is két mérnök jött a JAS-tól, és mivel mi vagyunk az egyetlen (R3-as) Hondások, ezért csak velünk foglalkoznak. Mondhatjuk, hogy két gyári mérnököm van :)”

Kipróbálták az új lepkeváltót (a kormányra szerelt váltót), de a mérnök azt mondta, hogy még nem működik tökéletesen, úgyhogy inkább ne kísérletezzünk vele, így a szekvenciális váltóval indulunk. Biztos előnyösebb lett volna a lepkeváltó, mert elég sokat kell kapcsolgatni, és annak a működtetése kisebb erőt igényel, de szerintem, így is meg fogjuk oldani.”

Ma este tízre megyünk gépátvételre, holnap délelőtt pedig a shake downon kipróbálhatjuk az autót. Délután háromszáz kilométert autózunk Cagliariba, ott lesz péntek este a prológ, aztán szombat reggel száz kilométert visszaautózunk az első gyorsaságira. Lesz olyan etapunk, amikor hetven kilométert kell menni egy nyílegyenes úton, teljesen ingerszegény környezetben. Annak a végére jól be lehet aludni, úgyhogy a gyorsasági előtt majd megcsipkedjük magunkat.”

Holnap a prológ után jelentkezünk.”

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.