Vizin Laci bácsi jövőre R4-essel menne

Elégedett Vizin Laci bácsi idei IRC szereplésével, bár a két kiesését az olasz futamokon nagyon sajnálja. Két év alatt összesen nyolc IRC-futamon állt rajthoz az R3-as Honda Civic Type–R-rel, ami hibátlanul működött, ennek ellenére jövőre visszatérne a négykerékhajtású autóhoz.

– Tavaly negyedik lettél az IRC kétkerékhajtású bajnokságában, az idén ötödik. Mennyire vagy elégedett vele?

– Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, az első ötben szerettem volna végezni, ezt sikerült megvalósítani. Az évünk viszont egy kicsit felemásra sikeredett. A Barum és a Ciprus Rali jól sikerültek. A két olasz versenyen viszont nagyon sajnálom a kiesésünket, főleg a Szardínia Ralin, ahol jó eredményt érhettünk volna el.

– Elég felemás volt a mezőny a versenyeken, a Barum és a Sanremo Ralin sokan voltatok A7-ben, Szardínián és Cipruson viszont kevesen.

– A Barumon és Sanremóban valóban nagyon erős volt a mezőny. Olaszországban szerintem nagyon nehéz felvenni a versenyt a helyiekkel, ennek ellenére érdemes oda elmenni, mert fantasztikusak a pályák és már csak a teljesítésük is nagy kihívást jelent. A Barum Ralin is sokan voltunk a kategóriában, de ott a helyismeret annyira nem számított. Szardínián és Cipruson valóban nem voltunk sokan, de azok is nagyon nehéz versenyek voltak. Tény viszont, hogy a Barum Ralin elért negyedik helyünk értékesebbnek érzem, mint a ciprusi másodikat.

– Lesz jövőre folytatás?

– Nekem nagyon tetszik az IRC, és ha csak rajtam múlik, akkor igen. Két évig mentünk a Hondával, ami tökéletesen működött, mindig csak az én hibámból kellett javítani, de most visszavágyom a négykerekes autóba. Jövőre szeretnék egy R4-essel versenyezni. Majdnem két évtizedig mentem négykerekes autóval, és például Cipruson nagyon hiányzott hogy az erőt nem tudtuk átvinni az útra. N4-es autóba nem szívesen ülnék vissza, a Szuper–2000 elérhetetlenül drága, de az R4 nagyon tetszik, azok már félig A-s autók.

– Az R4 és vele együtt a Szuper–2000 sokkal erősebb mezőnyt is jelent.

– És akkor már nem kell versenyezni? A Sanremo Ralin 38-an voltunk a kategóriánkban, többen, mint ahányan a Skót Ralin összesen rajthoz álltak. Én a versenyzésben legjobban a rajttól a célig tartó részt szeretem. Az eredmény másodlagos. Persze, ha van esélyünk arra, hogy jó eredményt érjünk el, akkor az is tud motiválni. Ciprusra például azzal a céllal utaztunk, hogy minél több pontot szerezzünk és minél jobb helyen végezzünk a bajnokságban. De ha mondjuk nem sikerült volna a célunk, és nem végzünk az év végén az első ötben, akkor sem történt volna semmi.

– Választottál már versenyt jövőre?

– A Mecsek Ralin mindenképpen szeretnék indulni. Nagyon örülök neki, hogy megkapták az IRC rendezést, és szerintem nagyon sokat fog lendíteni a magyar rali bajnokságon is. A Barum Ralin eddig kétszer mentem, van már némi tapasztalatom, az egy kézenfekvő verseny lenne. A többit még nem tudom. Lehet, hogy csak három versenyen tudunk indulni. Egy murvát még szívesen kipróbálnék.

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program