Vizin második IRC-szezonjára készül

Második IRC szezonját kezdi meg Vizin László a június 4-6. között megrendezésre kerülő Szardínia Ralin. Az IRC kétkerékhajtású bajnokságában tavaly negyedik helyen végzett versenyző az idén is négy futamon áll rajthoz. Szardínia mellett a Barum, a Sanremo és a Ciprus Ralikon szurkolhatunk majd neki.

A négy versenyből hármat korábbi navigátorával, Zsiros Gáborral tervez, az elsőn azonban Doromby Zoltán olvassa majd az itinert, miután Zsiros jelenleg Turán Frigyessel a Portugál Rali vb-futamon vesz részt.

Az autó típusa maradt, hiszen az idén is egy R3-as Honda Civic Type–R-rel áll rajthoz, ám egy erősebb 2010-es fejlesztésű autót készít fel számára az Eurosol Rally Team. A Honda egyébként nem ismeretlen a magyar közönség számára, hiszen itthon a Pálinkás–Bagaméri kettős versenyez vele.

„Nagyon várom már a Szardínia Ralit, mert tavaly ősszel, a Skót Ralin ültem utoljára versenyautóban” – mondta Vizin László. „Csütörtökön teszteltünk, ami egy féltengelytörés miatt rövidre sikerült. Kb. hat kilométert mehettem az autóval, de így is nagyon tetszett.”

„A JAS Motorsport elküldte azokat a beállításokat, amiket Szardíniára javasol. Ehhez nem kellett hozzányúlnunk. Érezhető volt, hogy sokkal jobban húz alacsonyabb fordulatszám-tartományból, egy kicsit erősebb is, mint a tavalyi autónk volt, és nagyon jól viselkedett az ugratón. A hátulja jobban csúszkált, mint kellett volna, amin lehetett volna állítani, de ezt remélem, hogy kint a shake downon is meg tudjuk tenni.”

„Az első versenyen Doromby Zoli fog navigálni, akivel 2003-ban mentem utoljára, de tavaly kint volt velünk az Ypres Ralin, mint csapatvezető. Biztos vagyok benne, hogy maximálisan felkészül a versenyre, és észre sem fogjuk venni, hogy hét éve nem mentünk együtt.”

„A Szardínia Ralin először is szeretnénk célba érni. Ezen a versenyen még nem indultam, úgyhogy nincs tapasztalatom, de annál nagyobb kihívást jelent. Szeretnénk a kétkerekes bajnokságban pontokat szerezni, és az év végén megint egy olyan eredményt elérni, amire büszkék lehetünk.”

Vizin László 2010-es IRC-futamai:

június 4-6. Szardínia Rali

augusztus 27-29. Barum Rali

szeptember 23-25. Sanremo Rali

november 4-6. Ciprus Rali

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.