Vizin ötödik a Kanári-szigetek Ralin

A szériaautó-értékelés ötödik helyét szerezte meg Vizin László és Zsiros Gábor a Kanári-szigetek Ralin, amellyel 16 Eb-ponttal lettek gazdagabbak. Vizin ezzel a szériaautó-kupa 12. helyén áll, míg Zsiros (Turán mellett szerzett pontjaival együtt) a navigátorok kupájában 25 ponttal a hetedik helyet foglalja el. A páros ennek ellenére nem volt teljesen elégedett, hiszen Vizin a verseny első napján egy rossz kapcsolással tönkretette a Subaru váltóját, így szinte az egész versenyt utcai váltóval teljesítették, amellyel az autó kigyorsítása és fékezése is messze elmaradt a versenyváltóval nyújtott szinttől.

Vizin_esp_12 (Medium)

Vizin László: – Nagyon jó verseny volt a Kanári-szigetek Rali, jó pályákkal, kellemes környezetben, örülök neki, hogy eljöttünk. Sajnos a verseny nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Pénteken ötödikből negyedikbe váltva véletlenül kettest kapcsoltam, amivel lefogaztam a differenciálművet. Mivel csak utcai tartalék váltónk volt, ezzel kellett végig versenyeznünk, ami kigyorsításnál és fékezésnél is hátrányt jelentett.

Ettől függetlenül megpróbáltunk olyan gyorsan menni, ahogyan csak tellett tőlünk. Arra persze nem volt esélyünk, hogy a kategória ellenfeleket utolérjük, de nagyon sok hasznos tapasztalatra tettünk szert az autó viselkedésével kapcsolatban. A következő versenyünk a Korzika Rali lesz, ahol ötször ennyi kanyar van, arra is nagyon jó felkészülés volt ez a verseny.

Vizin_esp_16 (Medium)

Az ötödik helyezésünkkel természetesen elégedett vagyok, bár ez most nem annyira rajtunk múlott, de így is értékes pontokat szereztünk. Nagy dolognak tartom, hogy mind a három magyar autó célba ért egy ilyen nehéz versenyen, ahol könnyű volt hibázni. Robert Kubicának is nagy szerencséje volt, mert ha a korlát nem fogja meg, akkor nagyon mélyre esett volna.

A Kanári-szigetek Rali szériaautó-értékelés végeredménye:

1. Andreas Aigner–Jurgen Heigl, Subaru Impreza STI R4, 2:31:21,7

2. Germain Bonnefis–Olivier Fournier, Renault Mégane RS, +1:40,2

3. Robert Consani–Tibo Gorczyca, Renault Mégane RS, +5:06,9

4. Alex Pais–Oriol Julia, Mitsubishi Lancer EVO X, +7:43,5

5. Vizin László–Zsiros Gábor, Subaru Impreza STI R4, +16:26,1

Vizin_esp_13 (Medium)

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL LTD., DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program