Vizin ötödik lett Korzikán

A kitűzött célt maximálisan teljesítette Vizin László és Zsiros Gábor, akik a rali-Európa-bajnokság ötödik futamán, a Korzika Ralin a szériaautó-értékelés ötödik helyét szerezték meg az R4-es Subaru Imprezával. Vizin a rajt előtt úgy gondolta, hogy ez lesz pályafutása egyik legnehezebb versenye, ezért a célba érést tűzte ki célul. Az első napot a szériaautó-kupa hetedik helyén zárták, amelyen szombaton két helyezést tudtak javítani, és így szerezték meg az ötödik helyet. A két nap eredményéért összesen 17 pontot gyűjtöttek. Ezzel Vizin László a szériaautó-bajnokság kilencedik helyére lépett előre, Zsiros Gábor pedig a Turánnal szerzett pontjaival együtt a navigátorok versenyében az előkelő ötödik helyre ugrott. A verseny nehézségét jelzi, hogy az 51 rajthoz állt párosból 23-an estek ki, zömében baleset miatt.

vizin_fra_014 (Large)

Vizin László: – Nagyon nehéz verseny volt, de fantasztikusan jól sikerült. A második napunk a vártnál is jobban alakult. Ez volt az idén az első versenyünk, amelyet műszaki hiba nélkül tudtunk befejezni, és ez látszott is a teljesítményünkön. Egyre jobban összeszokom a Subaruval, és egyre gyorsabban tudok menni vele.

Ahogyan az első nap, ma is megnehezítette a dolgunkat az időjárás. Három gyorsaságira kellett gumit választanunk, és teljesen kiszámíthatatlan volt, mikor esik le az eső. Ezért én a biztonságosabb kemény gumira szavaztam, nem bíztam benne, hogy a lágy kibírja.

vizin_fra_009 (Large)

Tegnap a hetedik helyen zártuk a napot és úgy gondoltuk, hogy ha minden jól összejön, akkor két helyet tudunk előrelépni. Ez sikerült, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk.

Az autó és a szervizcsapat kiválóan működött. Volt pár apró hibánk, de csak olyanok, amiket azonnal korrigálsz és a következő kanyarban már nem is foglalkozol vele.

vizin_fra_008 (Large)

Óriási kihívás volt a számunkra a világ egyik legnehezebbnek tartott versenyét teljesíteni. Mivel a körülményeket a saját bőrömön tapasztaltam, ezért is szeretnék Lukács Csucsunak és Mesteházi Márknak gratulálni ahhoz, hogy megnyerték a kétkerékhajtású értékelést. Azt gondolom, hogy ez nagyon nagy dolog, és bízom benne, hogy még sok hasonló sikert láthatunk tőlük.

A Korzika Rali szériaautó-kupa végeredménye:
1. Aigner–Heigl, Subaru Impreza STi R4, 2:49:52,1
2. Bonnefis–Fournier, Renault Mégane RS, +1:22,9
3. Orsák–Šmeidler, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +7:56,2
4. Tempestini–Pulpea, Subaru Impreza STi R4, +13:56,9
5. Vizin–Zsiros, Subaru Impreza STi R4, +14:46,8
6. Ayme–Ayme, Mitsubishi Lancer Evo X, +16:11,8
7. Marisca–Itu, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +16:55,2
8. Quilici–Gorguilo, Renault Mégane RS, +22:40,2

vizin_fra_010 (Large)

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó-kupa állása, versenyzők:
1. Aigner 78, 2. Orsák 67, 3. Bonnefis 60, 4. Tempestini 43… 9. Vizin 31
A Rali-Európa-bajnokság szériaautó-kupa állása, navigátorok: 1. Heigl 78, 2. Smeidler 67, 3. Fournier 60, 4. Pulpea 43, 5. Zsiros 42

 

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.