Vizin ötödik lett Korzikán

A kitűzött célt maximálisan teljesítette Vizin László és Zsiros Gábor, akik a rali-Európa-bajnokság ötödik futamán, a Korzika Ralin a szériaautó-értékelés ötödik helyét szerezték meg az R4-es Subaru Imprezával. Vizin a rajt előtt úgy gondolta, hogy ez lesz pályafutása egyik legnehezebb versenye, ezért a célba érést tűzte ki célul. Az első napot a szériaautó-kupa hetedik helyén zárták, amelyen szombaton két helyezést tudtak javítani, és így szerezték meg az ötödik helyet. A két nap eredményéért összesen 17 pontot gyűjtöttek. Ezzel Vizin László a szériaautó-bajnokság kilencedik helyére lépett előre, Zsiros Gábor pedig a Turánnal szerzett pontjaival együtt a navigátorok versenyében az előkelő ötödik helyre ugrott. A verseny nehézségét jelzi, hogy az 51 rajthoz állt párosból 23-an estek ki, zömében baleset miatt.

vizin_fra_014 (Large)

Vizin László: – Nagyon nehéz verseny volt, de fantasztikusan jól sikerült. A második napunk a vártnál is jobban alakult. Ez volt az idén az első versenyünk, amelyet műszaki hiba nélkül tudtunk befejezni, és ez látszott is a teljesítményünkön. Egyre jobban összeszokom a Subaruval, és egyre gyorsabban tudok menni vele.

Ahogyan az első nap, ma is megnehezítette a dolgunkat az időjárás. Három gyorsaságira kellett gumit választanunk, és teljesen kiszámíthatatlan volt, mikor esik le az eső. Ezért én a biztonságosabb kemény gumira szavaztam, nem bíztam benne, hogy a lágy kibírja.

vizin_fra_009 (Large)

Tegnap a hetedik helyen zártuk a napot és úgy gondoltuk, hogy ha minden jól összejön, akkor két helyet tudunk előrelépni. Ez sikerült, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk.

Az autó és a szervizcsapat kiválóan működött. Volt pár apró hibánk, de csak olyanok, amiket azonnal korrigálsz és a következő kanyarban már nem is foglalkozol vele.

vizin_fra_008 (Large)

Óriási kihívás volt a számunkra a világ egyik legnehezebbnek tartott versenyét teljesíteni. Mivel a körülményeket a saját bőrömön tapasztaltam, ezért is szeretnék Lukács Csucsunak és Mesteházi Márknak gratulálni ahhoz, hogy megnyerték a kétkerékhajtású értékelést. Azt gondolom, hogy ez nagyon nagy dolog, és bízom benne, hogy még sok hasonló sikert láthatunk tőlük.

A Korzika Rali szériaautó-kupa végeredménye:
1. Aigner–Heigl, Subaru Impreza STi R4, 2:49:52,1
2. Bonnefis–Fournier, Renault Mégane RS, +1:22,9
3. Orsák–Šmeidler, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +7:56,2
4. Tempestini–Pulpea, Subaru Impreza STi R4, +13:56,9
5. Vizin–Zsiros, Subaru Impreza STi R4, +14:46,8
6. Ayme–Ayme, Mitsubishi Lancer Evo X, +16:11,8
7. Marisca–Itu, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +16:55,2
8. Quilici–Gorguilo, Renault Mégane RS, +22:40,2

vizin_fra_010 (Large)

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó-kupa állása, versenyzők:
1. Aigner 78, 2. Orsák 67, 3. Bonnefis 60, 4. Tempestini 43… 9. Vizin 31
A Rali-Európa-bajnokság szériaautó-kupa állása, navigátorok: 1. Heigl 78, 2. Smeidler 67, 3. Fournier 60, 4. Pulpea 43, 5. Zsiros 42

 

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.