Vizin ötödik lett Korzikán

A kitűzött célt maximálisan teljesítette Vizin László és Zsiros Gábor, akik a rali-Európa-bajnokság ötödik futamán, a Korzika Ralin a szériaautó-értékelés ötödik helyét szerezték meg az R4-es Subaru Imprezával. Vizin a rajt előtt úgy gondolta, hogy ez lesz pályafutása egyik legnehezebb versenye, ezért a célba érést tűzte ki célul. Az első napot a szériaautó-kupa hetedik helyén zárták, amelyen szombaton két helyezést tudtak javítani, és így szerezték meg az ötödik helyet. A két nap eredményéért összesen 17 pontot gyűjtöttek. Ezzel Vizin László a szériaautó-bajnokság kilencedik helyére lépett előre, Zsiros Gábor pedig a Turánnal szerzett pontjaival együtt a navigátorok versenyében az előkelő ötödik helyre ugrott. A verseny nehézségét jelzi, hogy az 51 rajthoz állt párosból 23-an estek ki, zömében baleset miatt.

vizin_fra_014 (Large)

Vizin László: – Nagyon nehéz verseny volt, de fantasztikusan jól sikerült. A második napunk a vártnál is jobban alakult. Ez volt az idén az első versenyünk, amelyet műszaki hiba nélkül tudtunk befejezni, és ez látszott is a teljesítményünkön. Egyre jobban összeszokom a Subaruval, és egyre gyorsabban tudok menni vele.

Ahogyan az első nap, ma is megnehezítette a dolgunkat az időjárás. Három gyorsaságira kellett gumit választanunk, és teljesen kiszámíthatatlan volt, mikor esik le az eső. Ezért én a biztonságosabb kemény gumira szavaztam, nem bíztam benne, hogy a lágy kibírja.

vizin_fra_009 (Large)

Tegnap a hetedik helyen zártuk a napot és úgy gondoltuk, hogy ha minden jól összejön, akkor két helyet tudunk előrelépni. Ez sikerült, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk.

Az autó és a szervizcsapat kiválóan működött. Volt pár apró hibánk, de csak olyanok, amiket azonnal korrigálsz és a következő kanyarban már nem is foglalkozol vele.

vizin_fra_008 (Large)

Óriási kihívás volt a számunkra a világ egyik legnehezebbnek tartott versenyét teljesíteni. Mivel a körülményeket a saját bőrömön tapasztaltam, ezért is szeretnék Lukács Csucsunak és Mesteházi Márknak gratulálni ahhoz, hogy megnyerték a kétkerékhajtású értékelést. Azt gondolom, hogy ez nagyon nagy dolog, és bízom benne, hogy még sok hasonló sikert láthatunk tőlük.

A Korzika Rali szériaautó-kupa végeredménye:
1. Aigner–Heigl, Subaru Impreza STi R4, 2:49:52,1
2. Bonnefis–Fournier, Renault Mégane RS, +1:22,9
3. Orsák–Šmeidler, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +7:56,2
4. Tempestini–Pulpea, Subaru Impreza STi R4, +13:56,9
5. Vizin–Zsiros, Subaru Impreza STi R4, +14:46,8
6. Ayme–Ayme, Mitsubishi Lancer Evo X, +16:11,8
7. Marisca–Itu, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +16:55,2
8. Quilici–Gorguilo, Renault Mégane RS, +22:40,2

vizin_fra_010 (Large)

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó-kupa állása, versenyzők:
1. Aigner 78, 2. Orsák 67, 3. Bonnefis 60, 4. Tempestini 43… 9. Vizin 31
A Rali-Európa-bajnokság szériaautó-kupa állása, navigátorok: 1. Heigl 78, 2. Smeidler 67, 3. Fournier 60, 4. Pulpea 43, 5. Zsiros 42

 

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program