Vizin új Subaruval indul a Ciprus Ralin

Vadonatúj építésű R4-es Subaru Imprezával áll rajthoz Vizin László a 2011-es IRC-szezonzáró Ciprus Ralin. Az autó Kazinczy Levente irányításával készült és ez lesz az első versenye. Mivel még nem sok R4-es Subaru van a világon Vizinék, Manfred Stohllal és Toshi Araival is együttműködnek a versenyen.

Vizin László: – Vadonatúj autóval indulunk Cipruson. Annyira új, hogy egy kicsit izgultunk is, hogy elkészül-e a csütörtökre. Pénteken kellett ugyanis Olaszországban behajózni a teljes felszerelésünket Ciprusra. De örömmel jelenthetem, hogy kész az autó, és már úton is van a versenyre.

– Azt gyorsan szeretném leszögezni, hogy nem azért váltottunk újra csapatot, mert a Mecsek Ralin nem voltunk elégedettek az autóval. Mind az autóval, mind pedig a csapattal maximálisan elégedettek voltunk. Ezúton is köszönet nekik, hogy lehetővé tették, hogy rajthoz álljunk a Mecsek Ralin, de az csak egy egyszeri együttműködés volt. Ha beválik ez a mostani autó, akkor jövőre is szeretnénk ezzel indulni az IRC-n. Nagyon jó az együttműködés Manfred Stohl csapatával és a Toshi Araival, akivel egymás mellett fogunk szervizelni, remélhetőleg kölcsönösen tudjuk majd segíteni egymás munkáját.

– A Ciprus Rali nem lesz újdonság a számunkra, tavaly már indultunk rajta. Az idén ugyan egy kicsit átalakították az útvonalat, de a pályák jellege szerintem nem sokat változott.

– Szombaton repülünk ki, vasárnap lesz egy pihenőnapunk, hétfőn pedig kezdődik a pályabejárás. Egyelőre végleges nevezési listát még nem láttunk, addig nem mennék bele az esélylatolgatásba.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax