Vizin újabb IRC-pontokért megy Ciprusra

IRC-pontjait szeretné gyarapítani Vizin László és Zsiros Gábor a sorozat szezonzáróján, a Ciprus Ralin. A magyar páros a Jalta Ralin elért harmadik helyért járó 15 ponttal jelenleg a bajnokság 23. helyén áll, ám egy jó szerepléssel nem elérhetetlen számukra, hogy az év végén akár az első tízben is végezzenek. Ehhez legalább 12 pontot kell gyűjteniük, amihez a verseny dupla szorzója miatt a hetedik vagy annál jobb helyezés szükséges.

Vizin László: – Elég rangos lesz a mezőny a Ciprus Ralin, ami nem csak az IRC-nek, hanem a Közel-Kelet-bajnokságnak is része. Velünk együtt nyolc olyan Szuper–2000-es autó nevezett, amelyet értékelnek az IRC-ben, de én nem írnám le az R4-es mezőnyt sem, ahol szintén nagyon gyors versenyzők állnak rajthoz.

Nagyon szeretnénk az első tízben végezni és a Jalta Rali után újra IRC-pontot szerezni. A legjobb lenne, ha az első hétben lennénk, mert akkor van esélyünk arra, hogy a bajnokságban az első tízbe kerüljünk, ami óriási dolog lenne a számunkra.

Tavaly indultunk ezen a versenyen, ahogy az idei térképet néztem, egy új pálya van, a többi a tavalyihoz hasonló, legfeljebb a rajtot és a célt helyezték át máshová. Mindenképpen előny lesz, hogy másodszorra indulunk a versenyen, de a Ciprus Raliról tudni kell, hogy nem sok egyenes van benne, és annyira kell koncentrálni a kanyarokra, hogy nem nagyon tudsz megjegyezni belőle semmit, csak itinerből lehet versenyezni.

Nagyon örülök neki, hogy nem csak mi képviseljük Magyarországot, hanem még két páros. A 37 nevezőből hárman vagyunk magyarok, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazaiakat leszámítva Magyarországról indulnak a legtöbben. Erre pedig büszkék lehetünk.

Mi hétfőn fogunk kiutazni, az autónk már úton van. A Sanremo Rali után, ahol Puskádi Jani indult vele, két napja volt a csapatnak, hogy felkészítsék, múlt héten, pénteken hajózták be és ma, (szombaton) érkezik meg. Az idén is lesz ciprusi segítségünk Széchényi Zoli személyében, aki kint él, nagyon szereti a ralit, és tavalyi is sokat segített a helyismeretével. Többek között a hajóról is ő fogja átvenni a versenyautót és szervizautót.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program