Vizin újabb IRC-pontokért megy Ciprusra

IRC-pontjait szeretné gyarapítani Vizin László és Zsiros Gábor a sorozat szezonzáróján, a Ciprus Ralin. A magyar páros a Jalta Ralin elért harmadik helyért járó 15 ponttal jelenleg a bajnokság 23. helyén áll, ám egy jó szerepléssel nem elérhetetlen számukra, hogy az év végén akár az első tízben is végezzenek. Ehhez legalább 12 pontot kell gyűjteniük, amihez a verseny dupla szorzója miatt a hetedik vagy annál jobb helyezés szükséges.

Vizin László: – Elég rangos lesz a mezőny a Ciprus Ralin, ami nem csak az IRC-nek, hanem a Közel-Kelet-bajnokságnak is része. Velünk együtt nyolc olyan Szuper–2000-es autó nevezett, amelyet értékelnek az IRC-ben, de én nem írnám le az R4-es mezőnyt sem, ahol szintén nagyon gyors versenyzők állnak rajthoz.

Nagyon szeretnénk az első tízben végezni és a Jalta Rali után újra IRC-pontot szerezni. A legjobb lenne, ha az első hétben lennénk, mert akkor van esélyünk arra, hogy a bajnokságban az első tízbe kerüljünk, ami óriási dolog lenne a számunkra.

Tavaly indultunk ezen a versenyen, ahogy az idei térképet néztem, egy új pálya van, a többi a tavalyihoz hasonló, legfeljebb a rajtot és a célt helyezték át máshová. Mindenképpen előny lesz, hogy másodszorra indulunk a versenyen, de a Ciprus Raliról tudni kell, hogy nem sok egyenes van benne, és annyira kell koncentrálni a kanyarokra, hogy nem nagyon tudsz megjegyezni belőle semmit, csak itinerből lehet versenyezni.

Nagyon örülök neki, hogy nem csak mi képviseljük Magyarországot, hanem még két páros. A 37 nevezőből hárman vagyunk magyarok, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazaiakat leszámítva Magyarországról indulnak a legtöbben. Erre pedig büszkék lehetünk.

Mi hétfőn fogunk kiutazni, az autónk már úton van. A Sanremo Rali után, ahol Puskádi Jani indult vele, két napja volt a csapatnak, hogy felkészítsék, múlt héten, pénteken hajózták be és ma, (szombaton) érkezik meg. Az idén is lesz ciprusi segítségünk Széchényi Zoli személyében, aki kint él, nagyon szereti a ralit, és tavalyi is sokat segített a helyismeretével. Többek között a hajóról is ő fogja átvenni a versenyautót és szervizautót.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.