Vizin újra IRC-pontszerző

A nyolcadik helyen végzett Vizin László és Zsiros Gábor az IRC-sorozat utolsó állomásán, a Ciprus Ralin, amellyel a dupla szorzó miatt nyolc pontot szereztek. Ezzel a Jalta Ralin elért harmadik helyezésük után az idén másodszor szereztek IRC-pontot. Számításaink szerint Vizin László a vezetők bajnokságában 23 ponttal a bajnokság 16. helyén végezett.*

Vizin László: – Úgy vágtunk neki a versenynek, hogy ha az első tízben végzünk és újra IRC-pontot szerzünk, akkor az már nagyon szép eredmény. Volt egy titkos vágyunk, hogy az első hétbe kerüljünk, mert akkor a bajnokság első tíz helye körül végezhettünk volna. Ettől a céltól egy helyezéssel elmaradtunk, nyolcadikok lettünk, de én így is nagyon elégedett és boldog vagyok.

Ma két feladatunk volt: Harry Huntot kellett megelőznünk és biztonsággal célba kellett érnünk. Mind a két feladatot teljesítettük. Egy ciprusi versenyző kiesett előlünk, így lettünk nyolcadikok.

Nagyon kemény verseny volt. Ilyen pályákon két nap alatt 260 km gyorsasági szakaszt teljesíteni komoly feladat. Fizikailag is nagyon fárasztóak a pályák, de hát éppen ez okozta a kihívást. A Szuper–2000-es mezőny nagy része már az első nap elhullott, de így is megmaradt Al-Attiyah, Mikkelsen és Wiegand, akik nagyon jó és nagyon gyors versenyzők, velük nem tudom és nem is akarom felvenni a versenyt. Rajtuk kívül az N-es mezőny is erős volt, Arai, Nikara, Kremer szenzációsan mentek. Nagyon jó volt ilyen erős mezőnyben versenyezni, mert igazán így tudod megmérettetni magad.

Nem csak a versennyel, az egész szezonnal elégedett vagyok. Már az is nagy dolog volt a számomra, hogy egy Szuper–2000-es autóban ülhettem. A Skoda Fabiával minden egyes métert nagyon élveztem. Szenzációs autó, a három verseny alatt egyetlen egyszer sem volt vele semmi problémánk.

Kétszer szereztünk IRC-pontot az idén, azt hiszem, ennél többet nem is kívánhattam volna.

*Az IRC hivatalos honlapján lévő bajnokság állása hibás, a bajnokság végső sorrendjének hivatalos megerősítése a sajtóanyag kiküldéséig nem történt meg.

Eurosport TV-közvetítés a Ciprus Raliról
november 4, vasárnap 23:00–23:30 2. nap összefoglaló
november 6, kedd 23:45–00:15 Inside IRC magazin
november 7, szerda 23:45–00:15 Inside IRC magazin ismétlése

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program