Vizin újra IRC-pontszerző

A nyolcadik helyen végzett Vizin László és Zsiros Gábor az IRC-sorozat utolsó állomásán, a Ciprus Ralin, amellyel a dupla szorzó miatt nyolc pontot szereztek. Ezzel a Jalta Ralin elért harmadik helyezésük után az idén másodszor szereztek IRC-pontot. Számításaink szerint Vizin László a vezetők bajnokságában 23 ponttal a bajnokság 16. helyén végezett.*

Vizin László: – Úgy vágtunk neki a versenynek, hogy ha az első tízben végzünk és újra IRC-pontot szerzünk, akkor az már nagyon szép eredmény. Volt egy titkos vágyunk, hogy az első hétbe kerüljünk, mert akkor a bajnokság első tíz helye körül végezhettünk volna. Ettől a céltól egy helyezéssel elmaradtunk, nyolcadikok lettünk, de én így is nagyon elégedett és boldog vagyok.

Ma két feladatunk volt: Harry Huntot kellett megelőznünk és biztonsággal célba kellett érnünk. Mind a két feladatot teljesítettük. Egy ciprusi versenyző kiesett előlünk, így lettünk nyolcadikok.

Nagyon kemény verseny volt. Ilyen pályákon két nap alatt 260 km gyorsasági szakaszt teljesíteni komoly feladat. Fizikailag is nagyon fárasztóak a pályák, de hát éppen ez okozta a kihívást. A Szuper–2000-es mezőny nagy része már az első nap elhullott, de így is megmaradt Al-Attiyah, Mikkelsen és Wiegand, akik nagyon jó és nagyon gyors versenyzők, velük nem tudom és nem is akarom felvenni a versenyt. Rajtuk kívül az N-es mezőny is erős volt, Arai, Nikara, Kremer szenzációsan mentek. Nagyon jó volt ilyen erős mezőnyben versenyezni, mert igazán így tudod megmérettetni magad.

Nem csak a versennyel, az egész szezonnal elégedett vagyok. Már az is nagy dolog volt a számomra, hogy egy Szuper–2000-es autóban ülhettem. A Skoda Fabiával minden egyes métert nagyon élveztem. Szenzációs autó, a három verseny alatt egyetlen egyszer sem volt vele semmi problémánk.

Kétszer szereztünk IRC-pontot az idén, azt hiszem, ennél többet nem is kívánhattam volna.

*Az IRC hivatalos honlapján lévő bajnokság állása hibás, a bajnokság végső sorrendjének hivatalos megerősítése a sajtóanyag kiküldéséig nem történt meg.

Eurosport TV-közvetítés a Ciprus Raliról
november 4, vasárnap 23:00–23:30 2. nap összefoglaló
november 6, kedd 23:45–00:15 Inside IRC magazin
november 7, szerda 23:45–00:15 Inside IRC magazin ismétlése

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.