Vizin újra itthon

Három év szünet után újra hazai pályán versenyez Vizin László, aki a Mecsek Ralin régi-új-beugró navigátorával, Csökő Zoltánnal áll rajthoz. Állandó IRC-navigátora, Zsiros Gábor ugyanis a pécsi futamon Turán Frigyesnek olvassa majd az itinert. Csökő Zoltán nem ismeretlen Vizin László számára, hiszen tíz évvel ezelőtt már versenyeztek együtt. Tavaly a Ciprus Ralin szintén Csökő ugrott be egy versenyre, aki Vizin idei két IRC-futamán mint csapatvezető vett részt.

Vizin László: – Jó volt újra hazai pályán tréningezni. Kicsit furcsa is volt, hogy tudok beszélgetni a sportbírókkal és ismerős versenyzőkkel találkozunk. A Mecsek Rali számomra hazai verseny, nagyon örülök neki, hogy újra itt versenyezhetünk. Amikor legutóbb indultam a Mecsek Ralin, akkor az abszolút második helyen végeztem, ezt most aligha tudjuk megismételni.

– A pályabejárást egy kicsit elhúzta a rendező. Ma két pályát kétszer tréningeztünk le. Ha nem alszunk be, akkor akár három óra alatt is végezhettünk volna vele. A Jalta Ralin az egész pályabejárást biztosan egy nap alatt bonyolították volna le.

– Brutális mennyiségű lassító és kigumizás van a pályán. Kíváncsi vagyok rá, hogy lesz-e mindegyik mellett sportbíró. Nagyon hosszú és nagyon nehéz versenyre számítok. Nagyon észnél kell lenni, ha valaki célba akar érni.

Csökő Zoltán: – Nagyon örülök neki, hogy újra Vizin Laci bácsival versenyezhetek. Az összeszokással nem volt gond. A tavalyi Ciprus Rali nincs olyan messze. Az idén pedig Laci bácsi mind a két IRC-futamán ott voltam, mint csapatvezető.

– Aki ismer, az tudja rólam, hogy Subaru-mániás vagyok, de a Volkswagen Polót is ugyanúgy élveztem volna. Mindenesetre az autóváltás izgalmasabbá teszi a dolgot. Nagyon örülök annak is, hogy újra Leitgeb Jani csapatával dolgozhatunk együtt. Amikor tíz éve Laci bácsival versenyeztünk, akkor is ők készítették fel az autónkat.

– A pályákkal szerintem nem lesz gond. Most csak kétszer tréningeztünk le őket, de Laci bácsi is és én is mentünk már rajta vagy „négyszázszor”.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax