Vizin visszatér a Subaruhoz

Néhány év hűtlenség után visszatér Vizin László korábbi sikermárkájához a Subaruhoz, amelynek N-es, A-s és WRC változatával több mint egy évtizedig versenyzett. Ezúttal egy újabb kategóriát próbál ki és a Mecsek Ralin egy R4-es Imprezával áll rajthoz.

Vizin László: – Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Először is nagyon sajnálom, hogy a Volkswagen Poloval az elmúlt két versenyen nem voltunk sikeresek. Az autó nagyon tetszett és szerettem is vele versenyezni, de elég sok probléma akadt vele. Mivel ezt az autót nem a gyár, hanem a dél-afrikai importőr homologizálta, Európában egy kicsit mostohagyerekként kezelték. A homologizációs frissítései sem voltak olyan gyorsak, mint egy gyári versenyautóé, ezért nem éreztem biztosítottnak vele a további problémamentes versenyzést.

– Viszont nagy öröm számomra, hogy a Mecsek Ralin visszatérhetünk a Subaruhoz, amivel tíz évig versenyeztem és nagyon kellemes élmények fűznek hozzá. Már az év elején is egy R4-es Imprezával szerettem volna menni, ami azonban akkorra még nem készült el. Most viszont dr Kiss Elemér autója megkapta az R4-es csomagot, amit kibéreltünk a Mecsek Ralira. Egyelőre erre az egy versenyre, de ha minden rendben megy, akkor elképzelhető, hogy az idei utolsó IRC-futamunkon, a Ciprus Ralin is Subaruval fogunk indulni.

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT.

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.