Krózser Menya: Vizsgák után győzelem

Több mint egy hónap szünet és az iskolai vizsgák után hármas győzelemmel tért vissza Krózser Menyhért Bruckban, a Rotax Max FIA CEZ bajnoki futamon. Az MHH Kart Team versenyzője az időmérőn harmadik lett, a három futamon azonban nem talált legyőzőre, így mind a háromszor nyert. Ezzel a hétvége összesített CEZ értékelésében is az élen végzett, amivel idei második CEZ győzelmét szerezte. A verseny jó felkészülés volt a következő hetek olaszországi futamai előtt. 

„Jó hétvégénk volt, már alig vártam, hogy a vizsgák után újra versenyezhessek – mosolygott Menya. – Új vázzal mentem, amin sok beállítást próbáltunk ki. Az időmérőre még nem volt tökéletes, de a futamokra egész jól beletaláltunk. 

A kvalifikáción harmadik lettem, így az első versenyen is a harmadik helyről rajtoltam, de már az első körben az élre tudtam állni, és nyertem. 

A második futam volt a legszorosabb. Itt az élről rajtoltam, de megelőztek. Kemény ellenfél volt, három körön keresztül mentem utána, mire találtam egy előzési pontot, és elmentem mellette. A harmadik futamon pedig sikerült rajt-cél győzelmet aratni. A három megnyert versennyel a hétvégi CEZ összesítettben is az első helyen végeztem.

Örülök a győzelemnek, jó bemelegítés volt a következő hetekre, amikor remélem, még többet versenyezhetek.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, JuniorMax eredmények
FIA CEZ, Bruck (Ausztria)

Résztvevők: 13
Időmérő: 3.
1. futam: 1.
2. futam: 1.
3. futam: 1. 
CEZ összesített: 1. 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.