Krózser Menya: Vizsgák után győzelem

Több mint egy hónap szünet és az iskolai vizsgák után hármas győzelemmel tért vissza Krózser Menyhért Bruckban, a Rotax Max FIA CEZ bajnoki futamon. Az MHH Kart Team versenyzője az időmérőn harmadik lett, a három futamon azonban nem talált legyőzőre, így mind a háromszor nyert. Ezzel a hétvége összesített CEZ értékelésében is az élen végzett, amivel idei második CEZ győzelmét szerezte. A verseny jó felkészülés volt a következő hetek olaszországi futamai előtt. 

„Jó hétvégénk volt, már alig vártam, hogy a vizsgák után újra versenyezhessek – mosolygott Menya. – Új vázzal mentem, amin sok beállítást próbáltunk ki. Az időmérőre még nem volt tökéletes, de a futamokra egész jól beletaláltunk. 

A kvalifikáción harmadik lettem, így az első versenyen is a harmadik helyről rajtoltam, de már az első körben az élre tudtam állni, és nyertem. 

A második futam volt a legszorosabb. Itt az élről rajtoltam, de megelőztek. Kemény ellenfél volt, három körön keresztül mentem utána, mire találtam egy előzési pontot, és elmentem mellette. A harmadik futamon pedig sikerült rajt-cél győzelmet aratni. A három megnyert versennyel a hétvégi CEZ összesítettben is az első helyen végeztem.

Örülök a győzelemnek, jó bemelegítés volt a következő hetekre, amikor remélem, még többet versenyezhetek.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, JuniorMax eredmények
FIA CEZ, Bruck (Ausztria)

Résztvevők: 13
Időmérő: 3.
1. futam: 1.
2. futam: 1.
3. futam: 1. 
CEZ összesített: 1. 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax