Wirtmann Ausztriában kezdi a szezont

Ausztriában, a Rebenland Ralin kezdi az idei szezont Wirtmann Ferenc és Barna György. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros Ford Escort Mk I-esével a Rali Historic Közép-Európai Zónakupában (CEZ) szeretne pontot gyűjteni, illetve két héttel a Historic Országos Ralibajnokság nyitófutama előtt jó felkészülésnek szánják a versenyt.

Wirtmann2 (Medium)

„Rengeteg okot tudnék felsorolni, hogy miért választottuk a Rebenland Ralit, de a leglényegesebb az, hogy a hosszú téli szünet után végre újra autóba ülhessünk. Nagy öröm számunkra, hogy csapatunk oszlopos tagja, Léhi Sanyi is velünk lesz a versenyen. Kell ennél több?” – mondta Wirtmann Ferenc.

„Hogy tétje is legyen a versenynek, ez a CEZ historic-ralibajnokság nyitó futama. Az idén komolyan vesszük a CEZ-t, hiszen szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, ezért mindenképpen pontszerzésben reménykedem.”

IMG_1394 (Medium)

„Évekkel ezelőtt többször is versenyeztem Ausztriában, de historic-autóval még nem jártam ott. Idegen körülmények között fogunk versenyezni, sőt azzal riogatnak, hogy hó és jég is lehet a pályákon, úgyhogy most, az indulás előtt még beszereztem négy hógumit.”

„Szeretek idegen pályákon, nehéz körülmények között versenyezni. Egy ilyen verseny után Egerben, az ismert pályákon sokkal könnyedebben tudunk majd menni. Úgyhogy felkészülési versenynek is nagyon jó lesz.”

IMG_1255 (Medium)

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.