Wirtmann: Ez most tényleg kemény lesz

Négy első és egy második helyezés után a biztos pontszerzés a célja Wirtmann Ferencnek és Barna Györgynek, idei hatodik Historic CEZ-futamukon, az Alpi Orientali Ralin. Az Észak-Olaszországban megrendezett verseny egyben Historic Európa-bajnoki, illetve olasz bajnoki futam is. Mivel Olaszország a historic rali egyik fellegvára, a nemzeti bajnokságuk mezőnye gyakran erősebb az Eb-énél is. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott magyar páros ezért a biztos pontszerzést tartja szem előtt, és lehetőség szerint növelni szeretnék 24 pontos előnyüket a CEZ Historic-ralibajnokság élén.

Wirtmann_Velenje4 (Large)

„Túl vagyunk a pályabejáráson és a gépátvételen” – mesélte Wirtmann Ferenc. „A mezőny nagyon erős. Nyolcan vagyunk a kategóriánkban, a csoportunkban pedig olyan sokan, hogy nem is számoltam össze. Ebből a szempontból az idei egyik legnehezebb versenyünk lesz az Alpi Orientali.”

„A pályák tipikus olasz hegyi gyorsaságik: szűkek sok kanyarral. Nagyon észnél kell lenni, mert ahol nem lehet leesni, ott járdaszegélynek, fának, sziklának lehet nekimenni. A helyiek a boltba is ilyen utakon járnak, nem hiszem, hogy a mezőny elejével bárki külföldi fel tudná venni a versenyt. De hát éppen ez a szép ebben a futamban.”

WirtmannSaturnus1 (Large)

„A bajnokságot elég nagy előnnyel vezetjük, de minden egyes pontra szükségünk lesz, úgyhogy a biztos pontszerzés a célunk, illetve ha már eljöttünk, szeretnénk annyi olaszt megszorongatni, amennyit csak tudunk.”

Az Alpi Orientali Rali hivatalos weboldala: http://www.rallyalpiorientali.it/sen/

A Wirtmann–Barna kettős 2013-as CEZ-eredményei*:
Rebenland Rali 2. hely
Eger Rali 1. hely
Vltava Rali 1. hely
Saturnus Rali 1. hely
Velenje Rali 1. hely
*CEZ-helyezések

A CEZ Historic-ralibajnokság állása hat futam után:
1. Wirtmann 98
2. Mekler 75
3. Wiegner 51
4. Wagner 50
5. Pasutti 45
6. Jiratko 43
7. Kövesdán 30
8. Valenta 30

Wirtmann_Vltava03 (Large)

A CEZ Historic-ralibajnokság 2013-as naptára:
március 22–23. Rebenland Rali (Ausztria)
április 6–7. Eger Rali (Magyarország)
április 20–21. Vltava Rali (Csehország)
május 10–11. Saturnus Rali (Szlovénia)
június 1–2. Piancavallo Rali (Olaszország)
június 8–9. Velenje Rali (Szlovénia)
szeptember 1. Alpi Orientali (Olaszország)
szeptember 20–21. ARBÖ Rali (Ausztria)
november 8–9. Mecsek Rali (Magyarország)
A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax