Wirtmann idei első győzelme – Miskolc Rali 1. nap

Rajt-cél győzelmet aratott Wirtmann Ferenc és Barna György a Historic Országos Ralibajnokság első futamán, a Miskolc Ralin.

A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros, a Ford Escort Mk II-essel a D csoportban és a D3-as kategóriában is az első helyen végzett, így mind a két bajnokságban az élen kezdték a 2017-es évet.

Sok idejük azonban nincs a pihenésre, hiszen vasárnap a bajnokság második futamával folytatódik a verseny, a két nap összetett értékelése pedig a Közép-Európai Zóna Kupa (CEZ) második futamának eredményét adja.

„Nehéz versenyre számítottunk és ez be is igazolódott – mondta Wirtmann. – Az első körben még tiszta pályákon mentünk, de aztán egyre kihordásosabbak lettek. A fiatalok egyre jobb autókkal jönnek, egyre jobban beletanulnak, és komolyan szorongatnak minket. Biztos vagyok benne, hogy a legnehezebb szezonunkat kezdtük, ezért is örülök a győzelemnek.

A fékkel volt több problémánk is. Egyszer a hátsó fogott be, szerencsénk volt, hogy nem forogtunk meg, aztán a jobb első tette ugyanezt, ha megálltunk nem tudtunk elindulni. A pedálbak alatt állítottak a fiúk, utána már jól működött.

Holnap (vasárnap) a második futammal folytatódik a bajnokság. Természetesen itt is szeretnénk nyerni, és a két nap összetett eredményére is figyelünk, hiszen fontos, hogy minél több pontot szerezzünk a CEZ-ben is. Hasonlóan kemény napra számítok, mint amilyen a szombati volt.”

WIRTMANN FERENC 2017-ES EREDMÉNYEI:

Rebenland Rali: C3-as kategória 3. hely

Miskolc Rali 1. nap: D csoport 1. hely, D3 kategória 1. hely

WIRTMANN FERENC KORÁBBI HISTORIC EREDMÉNYEI:

  1. C korcsoport magyar bajnok
  2. C korcsoport magyar bajnok
  3. C korcsoport magyar bajnok
  4. C korcsoport magyar bajnok
  5. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok
  6. Historic CEZ-bajnok
  7. D korcsoport magyar bajnok, Historic Eb. C korcsoport 4.
  8. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok, Historic Eb. D korcsoport 2.
  9. D korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Iharos és Goller Kft.

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.