Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Jotinak adóssága van a Győr Rallyn

Matematikailag még akár bajnok is lehet az Országos Historic Rallybajnokság D csoportjában Wirtmann Ferenc és Kerekes József a Győr Rallyn. Ám a Ford Escort Mk II-essel versenyző párosnak ennél sokkal fontosabb dolga van, hiszen Jotinak komoly elszámolnivalója van a Győr környéki pályákkal. Addig pedig még egy álmatlan éjszaka is vár a csapatra. 

„Nagyon jól állunk – nevet Wirtmann. – Hétfőn megérkezett a főmérnökúr, azt mondta, kicseréli az alkatrészt, ami miatt folyt az olaj a motorból. Szétszedte a befecskendezőt, összerakta, mondta, hogy menjek ki egy körre. Visszajöttem és ugyanúgy dőlt az olaj. Mondta, hogy akkor most menjek haza, este megnézi. Ahogy ismerem Benítót, egész éjszaka nem aludt. Ma reggel még nem mertem felhívni, de a versenyre biztosan talál valamilyen megoldást. 

Ha mást nem, akkor tanácsokat ad, hogy ne menjek olyan gyorsan, vagy hogy elég egy másodperccel nyerni. Ha viszont nem megyek elég gyorsan, azzal fogad a szervizparkban, hogy mi van, alszol? Úgyhogy inkább igyekezni fogunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Nagyon jó kis historic mezőny jött össze. Komoly csatára számítok az élen, és a zsigulisok között is. Tegnap beszéltem Zsírpapával, azt mondta, most nem ver meg, mert csak tesztel – ezt persze nem hittem el neki –, de majd ‘Nyíregyen’ elver az új VFTS-sel. Örülök neki, hogy egy régi motoros, Dékány Sándor is visszatér a historicba. Minél többen vagyunk, annál jobb a hangulat.“ 

Bár Wirtmann számára nagyrészt újak lesznek a pályák, navigátora, Kerekes Joti több alkalommal indult itt, és akad némi elszámolnivalója is. De előbb nézzük, tényleg van-e esélyük megnyerni a bajnokságot a Győr Rallyn?

Fotó: Sári Péter // Kerekes József

„Matematikailag van, de nagyon sok összetevős, szerintem ezzel most nem is érdemes foglalkozni. Jól kell mennünk, minél több pontot szerezni, hogy a Nyíregyháza Rallyra elegendő előnnyel érkezzünk – mondta Kerekes Joti. 

Nagyon várom a Győr Rallyt, hiszen rég nem látott pályákon mehetünk. Először 1987-ben indultam a Győri ÉPFU Rallysprinten, akkor Papp Attilának navigáltam. 

Tényő–Ravazd és Olaszfalu is emlékezetes a számomra. Tényőn Németh Zsoltival mentünk a BMW M3-assal. Előtte a Rábaringen már műszaki hibánk volt és ezen a gyorsaságin estünk ki. Olaszfalun pedig én vezettem, Csökő Zoli navigált, de a hidas kanyar után felborultunk a Trabanttal. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Furcsán hangzik, de mind a kettő szép emlék, viszont idén szeretném mind a két pályát teljesíteni. Jó versenyre számítok.“

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém