Wirtmann ötszörös bajnok

Győzelemmel szerezte meg Wirtmann Ferenc és Barna György az Országos Historic Ralibajnokság C csoportjának bajnoki címét. A magyar bajnokságban 2008 óta sorolják az FIA szabályok szerinti korcsoportba a versenyautókat, azóta minden évben Wirtmann nyerte ezt a bajnokságot, az idén zsinórban ötödik alkalommal.

„Ha csak a végeredményt nézzük, akkor könnyűnek tűnhet a győzelmünk, de egyáltalán nem volt az” – mondta Wirtmann. „A historicban ugyan nincs abszolút értékelés, csak korcsoport bajnokság, de hát versenyzők vagyunk és most is nagyon szoros csatát vívtunk a C és a D csoport versenyzőivel a nem hivatalos abszolút első helyért. Kalapács, Juhász, Zsótér mind nagyon jól mentek és komolyan szorongattak minket. A végére főleg műszaki hibák miatt lett ilyen nagy a különbség.”

„Nagyon nehéz volt a verseny. Sokkal nehezebb, mint a Mecsek Rali volt. Az éjszakai gyorsasági, utána kevés alvással a hajnali, párás csúszós pályák… Komoly kihívást jelentett célba érni. Egy kalandunk volt még szombat este, amikor a kanyar levágását megakadályozó gumi kikerült elénk az útra. 140-nel mentünk át rajta és nagy szerencsénk volt, hogy nem borultunk fel. Ez rányomta a bélyegét a versenyünkre, onnantól kezdve csak az út közepén mentem. Az ütés következtében kialudt a navigátorlámpánk. Szerencsére volt nálunk egy elemlámpa, amit még hét éve raktam be az autóba és a verseny előtt cseréltem benne elemet, úgyhogy Barna Gyuri tovább tudta olvasni az itinert.”

„Nagyon örülök az ötödik bajnoki címemnek, de ahogy a mezőny gyorsul, nem biztos, hogy jövőre lesz hatodik is. A rali és a historic rali szeretete miatt versenyzünk, de ha már egyszer rajthoz állunk, akkor persze nyerni akarunk az év végén pedig bajnokok lenni. Az idén rövidebb volt a bajnokság, csak három futamból állt, de ez nem von le semmit az értékéből. Három versenyből sokkal nehezebb bajnokságot nyerni, mert egyetlen egyszer sem eshetsz ki. Arról nem is beszélve, hogy egyre erősebb a mezőny. A Tatabánya Ralin mindenképpen rajthoz állunk, ha bajnoki futam lesz, ha nem, aztán még lehet, hogy nézünk egy-két versenyt az íze kedvéért.”

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Iharos és Goller Kft., Kumho

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax