Wirtmann volt a sztár az új játékautójával

Hatalmas sikert aratott Wirtmann Ferenc és Barna György vadonatúj Ford Escort Mk II-ese a Vredestein Miskolc Ralin. A Grawe Életbiztosító Zrt által támogatott párossal többen is autót szerettek volna cserélni. Az Mk II-esnek nem csak az első éles bevetése volt a verseny, hanem gyakorlatilag az első shake down tesztje is, ezért több apró hiba is előjött rajta, amelyeket azonban a verseny során meg tudtak oldani, így mindkét nap megnyerték a D csoport értékelését, így két győzelemmel vezetik a Historic Országos Ralibajnokság D csoport bajnokságát, de Wirtmann szerint nem ez számít, csak az élmény.

079B2022 (Large)

„Fantasztikus az autó! Egy igazi gonosz ördög, amivel el sem tudom mondani milyen jó menni” – lelkendezett Wirtmann Ferenc. „Többen el akarták cserélni. Egy szlovák páros felajánlott érte egy Evo VIII-as Mitsubishit, két Mazdát és egy telket, másoktól pedig egy VFTS-t, egy tréningautót, egy buszt, egy kis családi házat és két barátnőt kaptunk volna. Kicsit úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban, amikor bevittem az iskolába az új játékautómat és mindenki el akarta cserélni.”

079B3597 (Large)

„A szurkolóknak is nagyon tetszett, többen mondták, hogy az Mk I-es szebb, de ez egy csoda. Volt, aki azt mesélte, hogy lement az első osztály, a nézők elkezdtek sétálni az úton, egyszer csak felüvöltött az erdő és rájuk rontott valami szörnyeteg. Ezek után képzelheted, milyen élmény volt az autót vezetni.”

„Szerettem volna a verseny előtt tesztelni az Mk II-est, de annyira az utolsó pillanatban lettünk kész, hogy a verseny volt a shake down tesztünk is. Számítottunk rá, hogy sok apró műszaki hiba kijön rajta. Ez így is volt. Felakadt a gáz, benyomta a váltó olajat az utastérbe, amitől rettenetesen csúszott az autó belseje, befogott a hátsó fék, összeültek a rugók, amitől még alacsonyabb lett az autó, még kevésbé tudtam levagdalni a kanyarokat.”

079B3200 (Large)

„A műszaki hibák ellenére mind a két nap megnyertük a D csoportot és vezetjük a bajnokságot, de nem a pontokért mentünk Miskolcra, hanem az élvezetért, azt pedig maximálisan megkaptuk a Fordtól.”

Wirtmann Ferenc 2014-es eredményei:
62. Rally Costa Brava (historic Eb): C3 kategória 3. hely, C csoport 6. hely
Vredestein Miskolc Rali (historic ob) 1. futam: D csoport 1. hely
Vredestein Miskolc Rali (historic ob) 2. futam: D csoport 1. hely

SAE_4400 (Large)

Wirtmann Ferenc korábbi historic eredményei:
2008. C korcsoport bajnok
2009. C korcsoport bajnok
2010. C korcsoport bajnok
2011. C korcsoport bajnok
2012. C korcsoport bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.