Zagyva Dorka: A legnehezebb versenyem következik, de már nagyon várom

Pályafutása leghosszabb és egyben legnehezebb versenyére készül Zagyva Dorka és Spitzer Gábor. A Rally Hungaryn 180 gyorsasági kilométer és 882 kilométer össztáv vár a Peugeot Kupa résztvevőire és nem utolsó sorban összemérhetik tudásukat az Európa-bajnokság legjobbjaival is. 

„Komoly verseny lesz és nagyon komoly koncentrációt igényel. Még sohasem mentem ilyen hosszú távon, de már nagyon várom – lelkendezett Zagyva Dorka. – Augusztus elején, a Veszprém Rallyn versenyeztem utoljára a Peugeot 208 Rally4-gyel és már nagyon hiányzik. 

Szeptemberben kezdtem az egyetemet, ami miatt a Győr Rallyt ki kellett hagynom, de a Rally Hungaryn mindenképpen indulni akartam. Sok belsőkamerás felvételt nézek, apuval (Zagyva Lajos) már átbeszéltük a versenyt. Kedden az egyetem után megyek haza, szerdán pedig szeretnénk tesztelni. Ott apu is segíteni fog, csütörtöktől viszont (Spitzer) Gáborral kell feldolgoznunk a pályákat. 

Erős lesz a mezőny, de nem szeretném magamat olyanokhoz hasonlítani, akiknek sokkal több tapasztalatuk van, mint nekem. Ezt a versenyt a tanulásnak szánom, rengeteg olyan körülmény lesz, amivel még nem találkoztam, így a legfontosabb célunk a célba érkezés. Addig pedig a verseny minden pillanatát szeretném élvezni.“

Zagyva Dorka
Fotó: Zagyva Dorka

Bár több évtizedes tapasztalattal rendelkezik Spitzer Gábor, meglepő módon neki is ez lesz az első alkalom, hogy Európa-bajnoki futamon indulhat. 

„Én is most szembesültem vele, egy a Rally Hungary lesz az Eb debütálásom – nevetett Spitzer Gábor. – Füzér kivételével minden pályán mentem már, ott viszont a murvás részre nagyon kíváncsi vagyok. A gumikezelés szempontjából akár döntő is lehet. 

Eddig mindig egy pótkerékkel versenyeztünk Dorkával, de most kettőt kell magunkkal vinni. Vasárnap napközben nem lesz szerviz és szombaton is több gyorsaságit kell megtennünk az első kerékcsere lehetőségig. A két pótkerékkel másképp viselkedik az autó, ennek a kitapasztalása lesz a szerdai tesztünk egyik feladata. 

Nagyon sokat versenyeztem már, és azt gondolom, hogy Dorkával most is megoldjuk a feladatunkat, de azért egy egészséges izgalom van bennem. Komoly kihívásnak tekintem a versenyt. 

Kíváncsi leszek az Eb-mezőny teljesítményére is. Dorka hiába mondja, hogy nem fogja nézni az ő idejüket, az lesz az első, amikor lejövünk egy gyorsaságiról, de az lenne a baj, ha ez nem így lenne. 

Ugyanakkor tisztában van vele, hogy nekünk itt most nem kell senkivel versenyeznünk, hanem tapasztalatot kell szereznie, amire a lehető legjobb dolog egy ilyen nehéz verseny.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program