Zagyva Dorka: Nagyon hálásak vagyunk Berta Laci!

Igen eseménydús volt Zagyva Dorka idei utolsó R Cup Challenge bajnoki futama Mezőkövesden. A verseny előtti pénteken murván tesztelt, amely során meghibásodott a Peugeot 208 Rally4 váltója, így az R Cup-futam is veszélybe került. Berta László azonban Dorka segítségére sietett, nem csak egy váltót, hanem a teljes autóját felajánlotta a 17 éves versenyzőnőnek. 

„Nagyon sok dolog történt egyetlen hétvége alatt – kezdte Zagyva Dorka. – Pénteken murván teszteltünk a Mikulás Rallyra, ami nagyon jól sikerült. Viszont a váltónk tönkre ment, amit nem tudtunk másnapra megjavítani. 

Az volt a terv, hogy a teszt után marad az autón a murva futómű és azzal megyünk Mezőkövesden az aszfalton is. A PSZA Motorsportnál javasolták, hogy kérdezzük meg az idei Peugeot Kupa harmadik helyezettjét, Berta Lacit, hogy tud-e kölcsönadni egy váltót. Nagyon meglepett, amikor azt mondta, hogy nem csak a váltót, hanem vigyük az autóját is, amin aszfalt futómű van, azzal sokkal jobban tudok menni. 

Fotó: Makai Gergely / MGR Images // Zagyva Dorka

Elmondani nem tudom, mennyire hálás vagyok ezért az önzetlen segítségért és nem tudom, hogy mivel érdemeltem ki, de nagyon köszönöm. 

Így az autó megoldódott. A mezőkövesdi pálya nagyon tetszett, tempós volt, sok technikás résszel. Kiváló volt a tanulásra. Az első két köröm nem lett a legfényesebb. Az elsőben megforogtam, a másodikban a váltóban fellazult két csavar, ami miatt inkább kiálltunk. 

A harmadik körben egy tempós rész után volt egy lassító, aminél saras volt az aszfalt. A gumira rárakódott egy kis sár, és amikor túl hirtelen rántottam vissza az autót, megúszott a hátulja. Lapjával csapódtunk erre is, arra is. Közben kinyomtam a kuplungot, visszaváltottam, és amikor egyenesbe állt az autó, akkor már tudtam is kigyorsítani. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

A negyedik kör teljesen tiszta volt, akkor már nem volt kalandunk. A következő két körben próbáltuk arra koncentrálni, hogy a kisebb hibákat kijavítsuk. Apuval úgy is éreztük, hogy jól megyünk, de az eredmény nem ezt tükrözte. Akkor néztük, hogy az első gumik teljesen elkoptak.

Az utolsó két körre új gumit raktunk fel és azzal sikerült két nagyon jó időt elérni. Abszolútban és a licences 2wd-ben 5., T2000+ kategóriában pedig 4. lettem.“

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Dorka beszámolójához ezúttal édesapja, Zagyva Lajos sokat nem tudott hozzátenni, de mégis szót kért egy nagyon fontos kérdésben. 

„Nagyon sok méltatást kaptam, amikor az Oroszlány Rallyn Bertalan Marcinak és Határ Attilának felajánlottam a Peugeot 208 Rally4-esünket – mondta Zagyva Lajos. – Engem is meglepett, hogy hányan gratuláltak hozzá, hogy ez milyen sportszerű dolog volt. 

Hát akkor most tessék gratulálni Berta Lászlónak is, aki miután megtudta, hogy a teszten meghibásodott a váltónk és keresünk egy kölcsön váltót, az egész autóját felajánlotta a versenyre, hogy Dorka aszfalt futóművel tudjon menni. 

Egyrészről nagyon köszönjük, másrészről le a kalappal előtte, nagyon jól esett látni és megélni, hogy ilyen sportszerű versenyzők vannak a magyar rallyban.“ 

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém