Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Nem pöckölgetjük a lassítókat

Hatalmasat lépett előre Zagyva Dorka az R-Cup Challenge negyedik fordulóján, Zagyvaróna–Cereden. A 17 éves, autóversenyzés alapjait tanuló lány másodszorra vezetett igazi rally gyorsasági szakaszokon. Többen is segítettek neki a pályafeldolgozásban, de az egyik legértékesebb tapasztalata az volt, hogy nem szabad pöckölgetni a lassítókat. 

A R-Cup Challenge áprilisi ceredi fordulója után újra az egyik leghíresebb magyar gyorsasági szakaszon versenyezhetett Zagyva Dorka. A tavaszi versenyen még édesapja, Zagyva Lajos Peugeot 208 Rally4-esével vett részt, most azonban visszatért az időközben elkészült Citroën C2 R2 Max volánja mögé. Ezúttal is két kategóriában indult. A T2,0+ értékelésében 12 résztvevő közül 6., míg az L.2wd-ben 13 indulóból 8. lett. Dorka bár sokat tanult a versenyen, az eredménnyel nem volt megelégedve és egy kicsit mérges is volt magára. 

Fotó: Makai Gergely / MGR Images // Zagyva Dorka

„Először is nagyon jó volt újra Cereden versenyezni, ugyanakkor nagy kihívást is jelentett – mesélte Zagyva Dorka. – A legtöbbet a pályafeldolgozásban tanultam. Apu (Zagyva Lajos) nagyon jó itinert ír, amikor navigáltam neki, akkor pontosan tudtam, hogy hol járunk, de be kellett látnunk, hogy az ő itineréből én nem tudok menni.

A pályabejáráson sok segítséget kaptam Határ Attilától, aki jól ismeri Ceredet. Ő mutatta meg nekem az íveket, így sokkal jobban megértettem mi a feladatom. 

Az első két körben apu ült mellettem, aztán egy ismerősünket, Molnár Dórát vittem, a végén pedig a verseny rendezője, Bertalan Marci is beült mellém két körre. Attilától és Marcitól is hasznos tanácsokat kaptam, de a legjobban annak örültem, hogy két ilyen komoly versenyző is be mert ülni mellém. 

Fotó: Zagyva Dorka

Az előző ceredi versenyhez képest sokat fejlődtem. Finomabban kezelem a kormányt, amikor megcsúszott alattam az autó hátulja, azt is tudtam korrigálni. A tavasszal ilyen helyzetben még megforogtam. 

Sokat tanultam ezen a versenyen is, aminek nagyon örülök, az eredménnyel viszont egyáltalán nem vagyok elégedett. T2,0+-ban sokáig a negyedik helyen álltam. Szerettem volna harcolni a harmadik helyért, de arra nem volt esélyem, nagyon gyors és kiegyensúlyozott volt az ellenfelem. 

Sajnos volt két lassító érintésem, ami miatt kaptam kétszer öt másodperc büntetést. Ezt később írták hozzá az eredményemhez, amivel visszaestem a hatodik helyre. 

Megmondom őszintén, ez nagyon rosszul esett, de csak magamat okolhatom és egy életre megtanultam, hogy nem pöckölgetjük a lassítókat. 

Fotó: Zagyva Dorka

Már itthon voltunk, amikor kiderült, hogy volt női értékelés is, amit megnyertem. Ez jó dolog, de engem az abszolút sokkal jobban érdekel. 

Az utolsó körökben sikerült egyenletes időket autóznom, amiért apu azt mondta, hogy büszke rám. Ennél nagyobb dicsértet nem is kaphattam volna. 

Anya sajnos nem tudott eljönni, de minden gyorsasági után telefonon be kellett számolnom neki, hogy mi történt.

Nagyon várom már, hogy ujra versenyezhessek, és biztos vagyok benne, hogy legközelebb sokkal jobban fogok figyelni a lassítókra.“

A verseny hivatalos eredménylistája itt tekintettel tehető meg.

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.