Zagyva Lajos lányával indul a Székesfehérvár–Veszprém Rallyn

Először láthatjuk Zagyva Lajost és lányát, Zagyva Dorkát együtt versenyezni Országos Rallybajnoki futamon. Az apa-lánya páros a Székesfehérvár–Veszprém Rallyn áll rajthoz azzal a Peugeot 208 Rally4-gyel, amelynek már mind a ketten ültek a volánja mögött. A Veszprém környéki murvás pályák egyik legtapasztaltabb versenyzője természetesen most is, mint mindig, győzni szeretne.

Zagyva Lajos neve nem ismeretlen a magyar murvás pályákon, hiszen a kilencvenes évek vége óta több győzelmet is aratott általában a legkisebb, elsőkerék-hajtású kategóriában. Utoljára 2018-ban nyert Veszprémben, akkor a Rally2-ben a 6-os kategóriában volt a leggyorsabb egy Citroën C2 R2 Maxszal. Tavaly a Rally1-ben tért vissza és sokáig nagy csatában volt Szauer Gergővel. A győzelem már-már a zsebében volt a Peugeot 208 R2-vel, de nem tett fel új gumikat az utolsó körre, így végül a második helyen végzett. 

Év végén azonban a nem bajnoki futam, Mikulás Rallyn már egy sokkal modernebb Peugeot 208 Rally4 volánja mögött tért vissza. Ez volt az első verseny, amelyen lánya, Zagyva Dorka olvasta neki az itinert, és megnyerték az L9-es kategóriát. 

Dorka már tavaly kezdte bontogatni versenyzői szárnyait egy Citroën C2 R2 Max volánja mögött. Idén az R Cup Challenge sorozatban áll rajthoz és Cereden már ő is kipróbálhatta a 208 Rally4-et. Akkor a navigátor ülésben édesapja, Zagyva Lajos foglalt helyet. Most cserélnek, ami egyben azt is jelenti, hogy Zagyva Dorka a Székesfehérvár–Veszprém Rallyn debütál az Országos Rallybajnokságban mint navigátor. 

Fotó: Zagyva Lajos

„A Mikulás Rallyn navigált először nekem Dorka és nagyon komolyan vette a feladatát – mondta Zagyva Lajos. – A Veszprém Rally ennél jóval nagyobb falat lesz, hiszen egy nagyon komoly, hosszú verseny, ráadásul a melegre is fel kell készülni. Nagyfokú koncentrációt igényel mind a kettőnk részéről, nem lesz könnyű feladat.“

Zagyva Lajos már a tavalyi második helye óta az idei visszatérésre és visszavágására készül. Szauer Gergő ugyan nem áll rajthoz a versenyen, de itt lesz a 2wd idei ifjú sztárja Hangodi Bendegúz és Zagyva kortársa, Bereczki Norbert is, akik mind a ketten komoly ellenfelek lesznek. 

„Én azt mondom, hogy mindenki komoly ellenfél lesz. Hatan vagyunk a kategóriában, ami nem sok, de nagyon jó versenyzők állnak rajthoz. Nagyon örülök, hogy itt lesz Bereczki Norbi, vele tavaly is jókat csatáztunk, és igen kemény ellenfél. Szintén örülök, hogy egy ilyen fiatal tehetséggel mérkőzhetek meg, mint Hangodi Bendegúz, de szerintem a többiek is jók lesznek. Egy évvel több tapasztalatuk van, mint tavaly volt, hidd el, hogy sokat fejlődtek. 

Természetesen azért megyünk, hogy nyerjünk. Engem más cél nem vezérel, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nyerni is fogunk. Nagyon jó lenne, ha senkinek nem lenne műszaki hibája, defektje, mind a hatan az utolsó gyorsaságiig küzdenénk, és a végén azt mondhatnánk, azt a betyárját, de jót vívtunk.“

Fotó: Zagyva Dorka

Természetesen Zagyva Dorka is számolja már a napokat, hiszen a sofőrség mellett a navigálás a másik nagy szerelme. Igen komoly nyomás van rajta, hiszen ha valaki, hát ő tudja, hogy édesapja nyerni akar. 

„Amióta megtudtam, hogy én navigálok, számolom a napokat, hogy mennyi van hátra a versenyig – nevet Zagyva Dorka. – Tudom, hogy apa nagyon nyerni szeretne, és óriási kihívás, hogy ebben segítsem őt. A Veszprém Rally lesz az eddigi legkomolyabb versenyem, ahol sok feladatra kell koncentrálni. 

Az etapokat és a pontos érkezést érzem a legfontosabb feladatomnak, illetve az első gyorsaságit. Apánál ez mindig kritikus, úgyhogy ott mindent bele kell adnom. 

Nagyon szeretek vezetni is, Veszprém után két héttel lesz Cereden a következő R Cup versenyem, de a navigálás is nagyon izgalmas, főleg, hogy apa mellett ülhetek, aki számomra a legnagyobb etalon a rallyban. Hú, ha a célban azt mondaná, hogy meg volt elégedve velem, az fantasztikus lenne.“

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax