Zsírpapa: 8000-en jól szól a Zsiguli

A Baranya Kupán idén először láthatják a szurkolók Zsíros Imrét és Erdélyi Lászlót az Országos Ralibajnokság futamán. Mivel a bajnoki pontversenybe nem tudnak és nem is akarnak beleszólni, az első gyorsaságira látványt, a másodikra hanghatást ígérnek, de az sem kizárt, hogy vasárnapra felkerülnek a VFTS-re a kopott slickek.

Zsíros Imre: – Tizedik éve támogat minket a Lézer Irodatechnika, akik azt mondták, tarthatatlan, hogy az idén még nem mentünk bajnoki futamon, úgyhogy jó lenne, ha összekapnánk magunkat és bepattannánk az autóba. Nekünk sem volt ellenünkre a dolog, így beneveztünk a Baranya Kupára.

– Kiscsatári (Imre) is most indul először az új VFTS-sel, úgyhogy ő lesz az ellenfél. Bár azt mondta, hogy ha most elverem, akkor elad mindent. Képes, és tényleg megteszi, úgyhogy lehet, kivételesen nem verem meg.

– Mivel ezen az egy versenyen indulunk, nem szeretnénk beleszólni a többiek dolgába, akik egész évben mentek. Ezért azt tervezem, hogy az első gyorsaságin látványosan megyünk, a másodikon pedig gyorsan. Azt sötétben rendezik, a nézők úgysem sokat látnak belőle, de a hangot hallják és 8000-en jól szól a Zsiguli.

– A vasárnapi taktikát aznap reggel döntjük el, de az is lehet, hogy felteszem a kopott slickeket és akkor keresztben megyünk mindenhol. Valószínűleg a közönség is jobban örülne ennek.

A csapat együttműködő partnerei: LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, MRE–H Kft, a nagyipari törő-, zúzógépek forgalmazója, Lagrotta Utazási Iroda, a családjaink és minden VFTS-szurkoló

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.