Zsírpapa a historicban debütál

Testvérét nem, örök riválisát, Kiscsatári Imrét viszont szeretné legyőzni Zsíros Imre és navigátora, Erdélyi László a Budapest Ralin. Zsírpapa a hétvégén debütál az Országos Historic Ralibajnokságban, ahol egyelőre a replica csoport R1-es kategóriájába nevezett Lada VFTS-esével, amelyet azonban szeretne teljesen korhűvé visszaalakítani, hogy a közeljövőben már az E korcsoportban indulhasson vele. Hosszú idő után a Budapest Rali lesz az első verseny, ahol Zsírpapa testvére, Hajdú Gábor ellen versenyezhet, akinek most is Diós Dániel olvassa az itinert. Hajdú egy 1,9-es motorra szerelt Lada VFTS-sel áll rajthoz az R2-es kategóriában.

IMG_2194 (Medium)

Zsíros Imre: – Már Miskolcon szerettünk volna rajthoz állni historicban, de akkor nem tudtunk részt venni a versenyen. Most viszont itt vagyunk és támadunk. A VFTS-em új bukócsövet kapott. A régi már nem volt homológ és amíg a kórházban voltam, a Lada-beteg barátaim elkezdtek szervezkedni és összedobták a cső árát. Szerinted milyen érzés volt, amikor megtudtam? Nem a pénz miatt, hanem hogy ennyi barátom van.

A múlt hétvégén hoztam el a VFTS-t, gyorsan le is fényeztem a belsejét, hogy szép legyen. Köszönöm a szerelőimnek is, Csima Károlynak, Lengyel Gábornak, Vasi Florinnak és Kasza Zolinak, hogy összerakták az autót a versenyre.

Szeretném a VFTS-emet visszaalakítani eredeti állapotúra és egy olyan autóval versenyezni, amilyennel annak idején, a nyolcvanas években mentek. A karosszéria és a motor már korhű, még a tolókerekes váltó és a 13 colos kerekek hiányoznak hozzá, de már megrendeltem azokat is.

Nagyon jó lesz a tesómmal együtt versenyezni. Gyerekkorunkban is jó testvérek voltunk, együtt motoroztunk, együtt autóztunk. Őt egész biztosan nem tudom megverni, de nem is az eredményre törekszünk. Régen ültem már versenyautóban, nem akarom megváltani a világot, csak jól akarom érezni magam. Viszont üzenem Kiscsatárinak, hogy ez rá nem vonatkozik, őt meg akarom verni.

Megígérem, hogy a lábatlani elágban már az egyenesben keresztben fogok csúszni, úgyhogy kérem a szurkolókat, hagyjanak helyet.

Hajdú Gábor: – Imivel nem versenyzünk, csak az idő ellen megyünk. Két év után azért vettem elő újra a VFTS-t, mert Imi mondta, öcsém az idén a historicban megyünk. Elég sok versenyen indultunk mostanában, a Baranya Kupán, Vácon, Esztergomban, úgyhogy a berozsdásodásra nem foghatok semmit.

A historic nagyon tetszik, jó a hangulat, jókat lehet vívni, most pedig, hogy a tesóm is itt van, még jobb lesz. Jöhetett volna hamarabb is.

A csapat együttműködő partnerei:  LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, a családjaink és minden VFTS-szurkoló

További információ: www.zsirpapa.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program