Zsírpapa

Zsírpapa a szerelemgyerekkel tér vissza

Végre hivatalosan is lehull a lepel Zsírpapa új Lada VFTS-éről, amelyet a Győr Rallyn mutat be a historic mezőnyében. A navigátorülésben most is Mészáros Sándor foglal helyet, azonban Zsírpapa meglepően visszafogottan nyilatkozik az ellenfelekről.

„Előre is elnézést szeretnék kérni a szurkolóktól, most nem azért megyek le, hogy nyerjek vagy bárkit is megverjek, hanem szeretném kipróbálni az új kocsit és célba érni vele – mondta Zsírpapa. 

Cereden már mentem vele hat kilométert, de az igazi próba most lesz a Győr Rallyn. Nagyon jó lett az autó. Mindenki a szívét, lelkét beletette. A múltkor elfelejtettem Vigh Sanyinak megköszönni a villamosságot, ezt most pótolom: Köszönöm Sanyi! 

Nagyon sokan önzetlenül segítettek abban, hogy elkészüljön az új VFTS-em, ami igazi szerelemgyerek lett. De tényleg. Ha nem lenne az a sok ember, akik szeretik a rallyt, akkor most nem lenne versenyautóm. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Egy 34 ezer kilométeres ’90-es bódéból készítettük, úgyhogy zsír új. 33 éves, de én 62 vagyok, Meszes 68, ketten együtt 130-ak vagyunk, úgyhogy hozzánk képest még tinédzser a Zsiguli. 

Nagyon szerettem volna már korábban is indulni vele, de pont jól jött ki, hogy a Győr Rallyra lett kész, mert két támogatóm, az Etikett Print Kft. és a GQS Kft. is idevalósiak. Meg is hívtam őket. Jön két szlovák barátom is, az egyik nagyon jól főz, de hallod, nagyon jól. Ő lesz a szakács, Meszes párja, Gabi pedig gardírozza a vendégeinket. Remélem, ők is jól fogják érezni magukat. 

És nagyon köszönöm a Box Print-FSD Packing Kft-nek, a Material-Plastik Kft-nek és a Vestin Equity Kft-nek is, hogy mellettem állnak. Meg persze a családomnak és a szurkolóknak. Szerintem azért ha már rajtam lesz a sisak, akkor egy kicsit másképp fogom gondolni, végül is úgy lehet a legjobban kipróbálni az autót, ha nyomom neki, nem? Különben hazamennének a szurkolók, azt meg senki sem akarja. Na puszi a csajoknak, gyertek Győrbe és szurkoljatok!“

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém