Zsírpapa csak az új karosszériával indul

Éppen karosszériacserében van Zsírpapa, ami miatt sajnos nem láthatjuk őt és navigátorát, Mészáros Sándort a szezonzáró Zemplén Rallyn a Lada VFTS-ben. Természetesen Zsírpapa ettől még ott lesz a szervizparkban, hogy szívja az ellenfelek vérét, na meg hogy felügyelje a fiatalságot. 

„Az a helyzet, hogy meséltem már neked, vettem egy új karosszériát, amibe átépítünk mindent – kezdte Zsírpapa. – Namost szétszedtük a VFTS-t és mondtam, hogy ezzel már nem megyünk sehova, úgyhogy elnézését kérek a szurkolóktól és mindenkitől, aki számított ránk, de most nem tudunk rajthoz állni. 

Azt viszont már most megígérem, hogy a Szilveszter Rallyn az új karosszériával ott leszünk és nem fogunk egyenesen menni. A Szilveszter Rallyn? Minek? 

Zsírpapa
Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

De ott leszek a Zemplén Rallyn. Megnézem Wirtmannt, hadd nyerjen most, nem fogom elverni. Nem akarok nagy terhet rátenni így az utolsó versenyen. Meg szurkolok a két kisgyereknek, Tóth-Gilinek és Plesz Márknak. 

Nagy versenyben vannak a bajnoki címért. Nagyon ügyes mind a kettő és nagyon alázatosak, ezért szeretem őket. Mondtam is nekik, hogy nyakon vágom őket, ha elkezdenek befeszülni a bajnoki címtől. De szerintem nem fognak, jó gyerekek. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Az most hülyén hangzik, ha nem indulunk és felsorolom a szponzoraimat, ugye? De mit csináljak, ha szeretem őket. Most akkor én mondom, nem kell neked írni: Etikett Print Kft., Box Print-FSD Packing Kft., GQS Kft., Material-Plastik Kft. és Vestin Equity Kft. 

A szurkolóknak pedig üzenem, attól mert mi nem indulunk, még jöjjenek le, szurkoljanak mindenkinek és nagyon vigyázzanak magukra, mert a Szilveszter Rallyn mindenkivel akarok találkozni. Puszi a csajoknak!“

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.