Zsírpapa csak az új karosszériával indul

Éppen karosszériacserében van Zsírpapa, ami miatt sajnos nem láthatjuk őt és navigátorát, Mészáros Sándort a szezonzáró Zemplén Rallyn a Lada VFTS-ben. Természetesen Zsírpapa ettől még ott lesz a szervizparkban, hogy szívja az ellenfelek vérét, na meg hogy felügyelje a fiatalságot. 

„Az a helyzet, hogy meséltem már neked, vettem egy új karosszériát, amibe átépítünk mindent – kezdte Zsírpapa. – Namost szétszedtük a VFTS-t és mondtam, hogy ezzel már nem megyünk sehova, úgyhogy elnézését kérek a szurkolóktól és mindenkitől, aki számított ránk, de most nem tudunk rajthoz állni. 

Azt viszont már most megígérem, hogy a Szilveszter Rallyn az új karosszériával ott leszünk és nem fogunk egyenesen menni. A Szilveszter Rallyn? Minek? 

Zsírpapa
Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

De ott leszek a Zemplén Rallyn. Megnézem Wirtmannt, hadd nyerjen most, nem fogom elverni. Nem akarok nagy terhet rátenni így az utolsó versenyen. Meg szurkolok a két kisgyereknek, Tóth-Gilinek és Plesz Márknak. 

Nagy versenyben vannak a bajnoki címért. Nagyon ügyes mind a kettő és nagyon alázatosak, ezért szeretem őket. Mondtam is nekik, hogy nyakon vágom őket, ha elkezdenek befeszülni a bajnoki címtől. De szerintem nem fognak, jó gyerekek. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Az most hülyén hangzik, ha nem indulunk és felsorolom a szponzoraimat, ugye? De mit csináljak, ha szeretem őket. Most akkor én mondom, nem kell neked írni: Etikett Print Kft., Box Print-FSD Packing Kft., GQS Kft., Material-Plastik Kft. és Vestin Equity Kft. 

A szurkolóknak pedig üzenem, attól mert mi nem indulunk, még jöjjenek le, szurkoljanak mindenkinek és nagyon vigyázzanak magukra, mert a Szilveszter Rallyn mindenkivel akarok találkozni. Puszi a csajoknak!“

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax