Zsírpapa győzelemmel debütált historicban

Győzelemmel debütált Zsíros Imre és Erdélyi László a historic rali szakágban, miután Lada VFTS-sel megnyerték a Budapest Rali R1-es kategóriáját, a historic abszolút értékelésben pedig harmadikok lettek. Zsírpapa kilenc hónap, míg navigátora, Erdélyi László egy év után ült újra versenyautóba, így aztán érthető is, hogy a verseny minden méterét élvezték. Nem járt ilyen sikerrel Hajdú Gábor és Diós Dániel, akik a harmadik gyorsasági szakaszon rámentek egy teherautó-gumira és kiszakították a VFTS futóművét.

HajduGabor_ZsirosImre (Large)

Zsíros Imre: – Nagyon-nagyon jó volt! Az első körben kicsit óvatosan kezdtünk, mert már elég régen ültünk autóban. A ritmusunk jó volt, a tempónk még nem. Lábatlan volt a harmadik gyorsasági, amit ismerek. Ott mondtam az öcsémnek (Hajdú Gábornak), hogy ing, gatya. Nekünk ing lett, neki gatya, mert ráment egy teherautó-gumira és kidöntötte a futóművet.

A második körben belehúztunk. Kopott gumival mentünk az egész verseny alatt és lapjával érkeztünk mindenhová. A második körben már ugrálva vártak a szurkolók.

IMG_6735 (Large)

Kalandunk nem volt, viszont majdnem elfogyott a benzinünk. A szüreti mulatság miatt nem tudtak feljönni a szervizeseink a tankoló zónába. A gyorsaságin nem kíméltem a fogyasztást, az utolsó etapon viszont már nagyon necces volt, hogy nem érünk el a szervizautóig. De aztán megláttam a spurisokat és kértem tőlük három liter benzint, amivel megmentették a versenyünket.

Nagyon örülök a győzelemnek és a harmadik helynek is, de a legjobban annak, hogy itt lehettem és autózhattam egy jót, mert már nagyon hiányzott a VFTS.

A csapat együttműködő partnerei: LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, a családjaink és minden VFTS-szurkoló

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program