Zsírpapa

Zsírpapa ha beragad, akkor forogni fog – ha nem, akkor is

A Mecsek Rally után idén másodszor láthatjuk Zsírpapát és Mészáros Sándort Lada VFTS-sel az Országos Historic Rallybajnokság mezőnyében. Az Ózd Rallyn így nem a pontokért fognak harcolni, hanem… de ezt úgy is tudjátok.

„Először is szeretném megköszönni mindenkinek aki a Facebookon jelezte, hogy hiányzom a mezőnyből. Nagyon aranyosak vagytok. Mindenkit megnyugtatok: Meszessel jövünk az Ózd Rallyra – mondta Zsírpapa. 

„Figyelj ide, az a helyzet, hogy ez egy nagggyon jó verseny lesz. Királdot szeretem, Domaházát imádom. Historicban mindig jó a hangulat, biztos, hogy sokat fogunk röhögni. Tulajdonképpen ezért megyünk. Meg azért, hogy ezekkel a srácokkal versenyezzünk. Nagyon jó pilóták vannak historicban. Az én autóm egy kicsit erősebb, mint a mezőny nagy részéjé, ezért tudom őket elverni. Ha mindenki ilyen autóval indulna, biztosan elkennék a számat. De az sem lenne baj, mert azért megyünk a rallyra, hogy jól érezzük magunkat. Nekem ők a nagy családom.

Legendák Zsírpapáékkal

Idén három versenyen indultunk eddig, kettőt ORC-ben, egyet historicban mentünk, úgyhogy a bajnoki pontokat nem számoljuk. Wirtmann-nak üzenem, hogy meg fogom verni, viszek a svéd tölgyfapadlóból párat, ha a pályán nem verem meg, akkor azzal lejátszuk” – nevet Zsírpapa.

„Ha véletlenül tényleg sikerülne Wirtmannt és Kalapácsot megverni, akkor semmi gond. Utánuk viszont nagyon szoros a bajnokság, nem akarok beleszólni, úgyhogy ha ott beszorulok a versenyzők közé, akkor azon is gondolkoztam, hogy a cél előtt leadom a menetlevelemet. De aztán javasoltak jobbat: forogjak inkább a közönségnek. Ezt fogjuk csinálni. Tudod mit? Ha nem szorulunk be, akkor is.“

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Zsírpapát a nézőknek forgásban is segít az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., és a GQS Kft., valamint a Material-Plastik Kft. és Vestin Equity Kft. 

„Most kéne még valamit mondanom azoknak, akik voltak olyan aranyosak és végigolvasták a szponzoraimat. Gyertek az Ózd Rallyra és érezzük jól magunkat, mi Meszessel mindent megteszünk érte. Ölelés a családnak, puszi a csajoknak!“

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.