Zsírpapa lerázatja a köveit a Szilveszter Rallyn

Veszélybe került Zsírpapa szereplése a Szilveszter Rallyn, de végül orvosi javaslatra mégis rajthoz tud állni a Lada VFTS-sel. Állandó társa, Mészáros Sándor ezúttal szakács lesz, a jobb oldali ülést pedig szponzorok és családtagok foglalhatják el. De természetesen a szurkolók sem maradnak ki az elő szilveszteri mókából.

„Szerencsém volt, mert már éppen le akartam fújni a Szilveszter Rallyt – meséli Zsírpapa. – Azt mondta az orvos, hogy lépcsőzzek sokat, mert az lerázza a vesekövet. Mondtam neki, hogyan? A házamat is úgy építettem, nem hogy lépcső, de még emelkedő sincs benne. Aztán jutott eszembe: nem lehetne inkább a VFTS-sel lerázatni a veseköveket? Azt mondta lehet, úgyhogy orvosi javaslatra rajthoz állok. 

Meszes főz, ahogy szokott. Itt volt ma Wirtmann, aki húsos káposztát rendelt, Schneer Laci meg valami extra tejfölt kért. Meszes felírta milyen kell neki, ő olyat kap, a többiek meg rendes tejfölt. A zabáláshoz meglesz minden, az autó is készen van, úgyhogy támadunk. 

Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

A szponzoraimat és családtagjaimat szeretném megautóztatni, ezért nagyon óvatos leszek, de a szurkolókra is gondolok, úgyhogy csak keresztben fogunk autózni. Máshogy minek?“

Zsírpapát ebben természetesen most is támogatja az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., a GQS Kft., a Material-Plastik Kft. és a Vestin Equity Kft. 

Zsírpapa
Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

„Ezúton is köszönöm a támogatóimnak a szezont, nagyon aranyosak, hogy így kitartanak mellettünk, nélkülük nem tudtunk volna menni. A szurkolóknak is köszönöm azt a rengeteg szeretetet, amit a pálya szélén vagy az interneten kapunk tőlük. Nélkülük nem lenne értelme versenyezni. 

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok. Ne zabáljatok sokat, hogy ki tudjatok jönni a Szilveszter Rallyra, utána pedig találkozunk jövőre. Puszi a csajoknak!“

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém