Zsírpapa lerázatja a köveit a Szilveszter Rallyn

Veszélybe került Zsírpapa szereplése a Szilveszter Rallyn, de végül orvosi javaslatra mégis rajthoz tud állni a Lada VFTS-sel. Állandó társa, Mészáros Sándor ezúttal szakács lesz, a jobb oldali ülést pedig szponzorok és családtagok foglalhatják el. De természetesen a szurkolók sem maradnak ki az elő szilveszteri mókából.

„Szerencsém volt, mert már éppen le akartam fújni a Szilveszter Rallyt – meséli Zsírpapa. – Azt mondta az orvos, hogy lépcsőzzek sokat, mert az lerázza a vesekövet. Mondtam neki, hogyan? A házamat is úgy építettem, nem hogy lépcső, de még emelkedő sincs benne. Aztán jutott eszembe: nem lehetne inkább a VFTS-sel lerázatni a veseköveket? Azt mondta lehet, úgyhogy orvosi javaslatra rajthoz állok. 

Meszes főz, ahogy szokott. Itt volt ma Wirtmann, aki húsos káposztát rendelt, Schneer Laci meg valami extra tejfölt kért. Meszes felírta milyen kell neki, ő olyat kap, a többiek meg rendes tejfölt. A zabáláshoz meglesz minden, az autó is készen van, úgyhogy támadunk. 

Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

A szponzoraimat és családtagjaimat szeretném megautóztatni, ezért nagyon óvatos leszek, de a szurkolókra is gondolok, úgyhogy csak keresztben fogunk autózni. Máshogy minek?“

Zsírpapát ebben természetesen most is támogatja az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., a GQS Kft., a Material-Plastik Kft. és a Vestin Equity Kft. 

Zsírpapa
Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

„Ezúton is köszönöm a támogatóimnak a szezont, nagyon aranyosak, hogy így kitartanak mellettünk, nélkülük nem tudtunk volna menni. A szurkolóknak is köszönöm azt a rengeteg szeretetet, amit a pálya szélén vagy az interneten kapunk tőlük. Nélkülük nem lenne értelme versenyezni. 

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok. Ne zabáljatok sokat, hogy ki tudjatok jönni a Szilveszter Rallyra, utána pedig találkozunk jövőre. Puszi a csajoknak!“

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.