Zsírpapa

Zsírpapa megbrummogtatta a VFTS-t Pethő Tyutyunak

Igen erős mezőnyben szerezte meg Zsírpapa és Mészáros Sándor a P12-es kategória második helyét a Dunakanyar Rallyn, így a historic mellett már ORC-ben is komoly mennyiségű bajnoki pontokat gyűjtöttek.

Ebben még az sem akadályozta meg őket, hogy ezúttal nem a versenynek, hanem a VFTS-nek volt egy kis gyíkja, igaz, csak a végén. A hatalmas küzdelemben természetesen Zsírpapa nem felejtkezett meg régi barátjáról és versenyzőtárásról, a 2014-ben elhunyt Pethő Tyutyuról, akinek többször is megbrummogtatta és megkapartatta a VFTS-t. 

„Nagyon jó verseny volt, ha nem lett volna ennyi etap, még élveztük is volna – mesélte Zsírpapa. – A pályák nagyon jók voltak, technikásak, gyorsak, teljesen kész voltam tőlük. Etapon viszont folyton be akartam aludni. Meszes mindig kiabált, hogy ugye nem alszol?! 

Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

A versenynek most nem volt gyíkja, de képzeld el, a VFTS-nek igen. A kardánon van egy gumi, az szétszakadt, ha nyomtam neki, akkor verte az alját. Az utolsó gyorson féltem, hogy baj lesz, Csomor közel volt hozzánk, de megtartottuk a második helyet.“

A P12-ben öt célba érkező volt, akik közül Zsírpapáék szerezték meg a második helyet. 

„De csak azért, mert a többieknek mindig volt valami gyíkja, nekünk meg csak a végén. Veréb Zolit (a P12 győztesét) nem lehet megfogni, nagyon jó az autója és az a baj, hogy jól is vezeti. De azért szívtam a vérét mindenkinek. Nézegették a kocsit, azt mondják, te fater, ezen dobfék van? Az. Hátul Zsiguli híd? Mondom, mi más lenne? Ez homológ autó. És te ezzel a gumival mész? Hát mivel mennék? De kilóg belőle a drót. Persze, hogy kilóg, végig megvettem a gumit, nem?“

Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

Zsírpapa, mint ahogyan az köztudott, a historic bajnokság mellett idén másodszorra ruccant ki az ORC mezőnybe, amely nagyrészt új szponzorának, a Vestin Equitynek köszönhető, amely erre a versenyre csatlakozott az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft.-hez. 

„Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy rajthoz állhassunk a Dunakanyar Rallyn. A tetőn fent volt a Rallye Rádió lógója is, azt láttad?“

Szerintem már nincs olyan ember, aki ne látta volna. De Zsírpapa természetesen nem felejtkezett meg Pethő Tyutyuról sem. 

Fotó: Kollár Attila // Zsírpapa

„Ahogy mentünk át Szobon, a temetőnél mindig lelassítottunk, elkezdtem brummogtatni a motort és megkapartattam a VFTS-t. Vasárnap jövünk visszafelé, éppen brummogtatok, kiszalad Zentai Kornél – aki tudod, ott lakik –, azt mondja, fogadjunk, ez Pethő Tyutyué. Hát kié lenne? Húúú, nagyon hiányzik Tyutyu a rallyból. Annyira jó gyerek volt…

Azt mondtam már, hogy megyünk a Mecsek Rallyn?“

Igen, Papa, ezt már tudjuk és nagyon örülünk is neki. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.